ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη

21 Ιουλίου 2021, 09:00

images

Με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού που δείχνει να επικρατεί στο 4ο κύμα της πανδημίας...  

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε χθες 46.558 νέα κρούσματα της COVID-19 που μεταφράζεται σε μια ποσοστιαία άνοδο των μολύνσεων της τάξεως του 40,7% μεταξύ 14ης και 20ής Ιουλίου σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες. Την ίδια μέρα, χθες έχασαν την ζωή τους στη Βρετανία 96 άνθρωποι.

Με 46,35 εκατομμύρια πολίτες να έχουν εμβολιαστεί στη χώρα αυτή έστω με μία δόση και 36,24 εκατομμύρια να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η κατάσταση δείχνει επικίνδυνη ειδικά μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αφήσει ελεύθερη την νυχτερινή διασκέδαση και τους νέους να ξεφαντώνουν χωρίς καμία απολύτως προφύλαξη.

Από την άλλη πλευρά, στη Γαλλία, ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 χθες εκτοξεύτηκε σε 18.000, έναντι λιγότερων από 7.000 πριν από μία εβδομάδα, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, να την σχολιάζει την αύξηση ως πρωτόγνωρη και να τονίζει ότι οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα.

«Μόλις περιήλθαν στη γνώση μου οι αριθμοί μολύνσεων των τελευταίων 24 ωρών στη χώρα μας... Χθες, είχαμε 18.000 μολύνσεις σε μονάχα 24 ώρες», είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση. Και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει ότι είχαμε μια αύξηση της κυκλοφορίας του ιού της τάξης του 150% σε διάστημα μίας εβδομάδας: δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτό, ούτε με την Covid (το ιστορικό στέλεχος του ιού), ούτε μια την αγγλική παραλλαγή, ούτε με τη νοτιοαφρικανική ούτε με τη βραζιλιάνικη».

Στη Ιταλία, την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα πενταπλασιάστηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών αρχών. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρονται σε πραγματική «έκρηξη», η οποία αποδίδεται στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

«Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», γράφει η εφημερίδα La Repubblica. Και δεν υπερβάλλει καθώς την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά COVID-19, στη Ρώμη ήταν 293. Την εβδομάδα, από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση της τάξεως του 450%!

«Είναι σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα «μηδέν απαγορεύσεις»», γράφουν οι σχολιαστές. Και προσθέτουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο «γύρος του θριάμβου» της Squadra Azzurra, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.

Σχετικά Άρθρα