ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία, σε κέντρα ανακουφιστικής φροντίδας μειώνει τη θνησιμότητα

22 Ιουνίου 2023, 16:00

images

Αν και λίγοι ασθενείς τελικού σταδίου το συνειδητοποιούν, η μεταφορά τους σε μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας, μειώνει το ποσοστό θνησιμότητας χαρίζοντάς τους λίγη ακόμα ζωή και μάλιστα πιο ποιοτική, ενώ δίνει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία να φροντίσουν άλλους ανθρώπους. Ακαδημαϊκοί στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να παρατηρούν ότι οι μεταφορές ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση σε ξενώνες ανακουφιστικής φροντίδας μπορούν να επιτρέψουν στα νοσοκομεία να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλους. 

Η Christa Schorr, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Cooper του Πανεπιστημίου Rowan, στο Camden του New Jersey, ήταν μία από τους συγγραφείς της μελέτης. «Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να παρουσιάζουν τον ξενώνα ως επιλογή σε όλους τους ασθενείς και τις οικογένειες όταν ο θάνατος εντός ενός χρόνου θα ήταν αναμενόμενος και θα πρέπει να επαναφέρουν την επιλογή του ξενώνα, εφόσον ο ασθενής απορρίπτεται», αναφέρει ένα έγγραφο νοσοκομείου. Σημειώνει, μάλιστα, ότι το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου το 2019 και μια εβδομαδιαία ανάλυση παρακολουθούσε την πρόοδό του. Στο εξής, ανέφερε το έγγραφο, το νοσοκομείο σχεδίαζε να «προσφέρει στόχους για αυξημένη συμμόρφωση με αυτό το πρότυπο».

Ο περιορισμός της διάρκειας παραμονής σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης των ασθενών και είναι ένα μέτρο αύξησης της αποτελεσματικότητας της υγειονομικής περίθαλψης που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κλάδο.


Σχετικά Άρθρα