ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η γονιμότητα έχει να κάνει και με τις διατροφικές συνήθειες

27 Αυγούστου 2020, 16:00

images

Μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με τροφές ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, λαχανικά, ψάρια και όσπρια, και με αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης σε ζάχαρη και αλάτι, μπορεί να αποτελέσει "όπλο" στα χέρια της γυναίκας που προσπαθεί να γίνει μητέρα. 

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility ανέφερε ότι η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης, παρά το γεγονός ότι από τους συμμετέχοντες στην μελέτη, εκείνοι που την ακολουθούσαν ήταν μεγαλύτερης ηλικίας από τον μέσο όρο των υπολοίπων γυναικών (δηλαδή ήταν άνω των 35 ετών).

Στην ίδια μελέτη φάνηκε ότι μια διατροφή φτωχή σε μέταλλα και βιταμίνες συνδέεται με μειωμένη γονιμότητα στις γυναίκες. Μάλιστα, η χαμηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος, βιταμίνης Β6 και βιταμίνης Β12 μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα. 

Οι ερευνητές συστήνουν στις γυναίκες να καταναλώνουν σύνθετους υδατάνθρακες (από προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά) και να αποφεύγουν τα γλυκά, τις επεξεργασμένες τροφές και τα ζωικά λιπαρά.

Σχετικά Άρθρα