ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η δούκισσα του Γιορκ αναρρώνει μετά από μαστεκτομή

27 Ιουνίου 2023, 09:00

images

Στη Βρετανία η δούκισσα του Γιορκ αναρρώνει με την οικογένειά της μετά από μία μαστεκτομή που ακολούθησε τη διάγνωση για καρκίνο του μαστού. Η Sarah Ferguson, 63 ετών σήμερα, η οποία ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Andrew, το δεύτερο γιο της βασίλισσα Ελισάβετ, έλαβε τα δυσάρεστα νέα μετά από μία μαστογραφία ρουτίνας.

Ο εκπρόσωπός της δήλωσε: «Ενημερώθηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία». Ο ίδιος είπε ότι «λάμβανε την καλύτερη ιατρική φροντίδα και αναρρώνει τώρα με την οικογένειά της».

Η δούκισσα υποβλήθηκε στη σχετική χειρουργική διαδικασία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο νοσοκομείο King Edward VII, μια ιδιωτική κλινική στο κέντρο του Λονδίνου, η οποία στο παρελθόν περιέθαλπε τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η ίδια αποκάλυψε λεπτομέρειες της διαδικασίας σε μια συνέντευξη για το νέο της podcast, Tea Talk, που ηχογραφήθηκε πριν από την επέμβαση. Η Ferguson μάλιστα συζήτησε την πρόσφατη διάγνωσή της, προτρέποντας κι άλλους να επωφεληθούν από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου.

«Θέλω κάθε άτομο που ακούει αυτό το podcast να πάει και να εξεταστεί», ανέφερε και συνέχισε: «Το εκλαμβάνω αυτό ως πραγματικό δώρο για μένα για να αλλάξω τη ζωή μου, να γαλουχήσω τον εαυτό μου», είπε η δούκισσα, προσθέτοντας ότι «θα σταματήσει να προσπαθεί να διορθώσει όλους τους άλλους» και θα αρχίσει να «παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά».

Σε ανακοίνωσή της, ο εκπρόσωπός της εξέφρασε την «απεριόριστη ευγνωμοσύνη της δούκισσας σε όλο το ιατρικό προσωπικό που την στήριξε τις τελευταίες ημέρες». Η πλειονότητα των γυναικών των οποίων ο καρκίνος του μαστού ανιχνεύεται νωρίς, είναι σε θέση να καταπολεμήσουν την ασθένεια λόγω της προόδου στις θεραπείες, σύμφωνα με ανάλυση του British Medical Journal νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Η χειρουργική επέμβαση θεραπεύει τους περισσότερους καρκίνους του μαστού, ενώ η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και η ενδοκρινική θεραπεία , μπορούν να μειώσουν το μακροπρόθεσμο κίνδυνο θανάτου σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο καρκίνος παραμένει.



Σχετικά Άρθρα