ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Βρετανία προανήγγειλε άρση των μέτρων αποστασιοποίησης μέσα στον Ιούνιο

04 Μαΐου 2021, 07:00

images

Oι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης θα μπορούσαν να χαλαρώσουν μέσα στον Ιούνιο θεωρεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον με τους Βρετανούς να παίρνουν βαθιά ανάσα ανακούφισης. Αλλά και η Γερμανία ετοιμάζεται να διευκολύνει τους ταξιδιώτες που θα έχουν εμβολιαστεί.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι αποστάσεις του ενός και πλέον μέτρου θα μπορούσαν να διακοπούν τον επόμενο μήνα αναφέροντας «πιστεύω ότι στις 21 Ιουνίου θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την απόσταση του ενός μέτρου». Και η εκτίμηση αυτή δεν είναι ουτοπική αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι, σύμφωνα με τις αγγλικές υγειονομικές αρχές, ο εμβολιασμοί στη Βρετανία έχουν ξεπεράσει ήδη τα 50 εκατομμύρια!

Και βέβαια το γεγονός ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις αποδεικνύει ότι έχει χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, να κάνει λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα, που θα επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, στους 34,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι Βρετανοί που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ και τις δύο έχουν λάβει 15,4 εκατομμύρια, δηλαδή το 30% του ενήλικου πληθυσμού στη Βρετανία.

Η Γερμανία θα διευκολύνει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Χωρίς αρνητικό τεστ για κορωνοϊό θα επιτρέπεται η είσοδος για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και ζήτησε ανάλογες διευκολύνσεις και για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τρίτες χώρες, για ταξιδιώτες οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε ότι, μετά την έγκριση της νέας ρύθμισης, η οποία αναμένεται το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα, οι ταξιδιώτες που θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα απαλλάσσονται στο εξής από την υποχρέωση να έχουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και να μείνουν σε καραντίνα.

Πάντως σε ότι αφορά τη Βρετανία, και παρά τη σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στη χώρα αυτή, ο Μπόρις Τζονσον κρούει το κώδωνα επισημαίνοντας ότι η πρόωρη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα οδηγούσε σε αναζωπύρωση του ιού. Άλλωστε σε λίγες ημέρες αναμένεται η λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που αποτελούν ασφαλή προορισμό για να ταξιδέψουν οι πολίτες της.


Σχετικά Άρθρα