ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης στην εργασία

03 September 2023, 08:00

images

Πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Mercer, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες προσπαθούν να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στις υπαλλήλους τους που αντιμετωπίζουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να αρχίσει να σπάει το στίγμα που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση στην εργασία.

Ειδικότερα, το 15% των μεγάλων οργανισμών δηλώνουν ότι, είτε προσφέρουν επί του παρόντος, είτε σχεδιάζουν να προσφέρουν μελλοντικά υποστήριξη για να βοηθήσουν τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Οι εξάψεις, το αίσθημα ταχυπαλμίας, η αϋπνία και η σύγχυση, είναι από τα πιο κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και επηρεάζουν περίπου το 25% του ενεργού πληθυσμού των ΗΠΑ και την Ευρώπη. 

Περισσότερες από 39 εκατομμύρια εργαζόμενες γυναίκες στις ΗΠΑ από τα 40 τους έτη και μετά θα ανακαλύψουν ότι τα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης θα τις επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό στην εργασία τους, αλλά τα συμπτώματα αυτά δεν αναγνωρίζονται επαρκώς και συνήθως θεωρούνται ως κάτι που δεν πρέπει να εκδηλωθεί στην εργασία.

Πώς μπορούν, λοιπόν, να βοηθήσουν οι εργοδότες;

Η Organon, μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που επικεντρώνεται στην υγεία των γυναικών, άρχισε να προσφέρει ένα σχέδιο φέτος που επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο να πάρει έως και 10 ημέρες άδεια για να αντιμετωπίσει ζητήματα αυτοεξυπηρέτησης οποιουδήποτε είδους, τα οποία, όπως σημειώνει η εταιρεία, μπορεί να περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης. 

Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να προσδιορίσουν τον λόγο για τον οποίο επιθυμούν να αξιοποιήσουν την άδεια αυτή. Η Organon υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει επίσης τις γυναίκες να διατηρήσουν τον ηγετικό ρόλο που πιθανώς να έχουν στην εργασία τους, καθώς η εμμηνόπαυση «έρχεται σε μια εποχή που οι γυναίκες βρίσκονται σε σημείο καμπής στην καριέρα τους, συχνά στο σημείο της ανέλιξης σε ηγετικούς ρόλους».

Επιπλέον, η ευελιξία σχετικά με το τι επιτρέπεται να φορούν οι εργαζόμενοι μπορεί επίσης να δώσει στις γυναίκες επιλογές ένδυσης, οι οποίες να τις κάνουν να αισθάνονται πιο άνετα. Τέλος, οι διευθυντές μπορούν να επισημάνουν τα οφέλη που προσφέρονται ήδη και θα μπορούσαν να βοηθήσουν με ορισμένα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την ψυχική υγεία, όπως τα προγράμματα βοήθειας εργαζομένων για την αντιμετώπιση του άγχους.

Σχετικά Άρθρα