ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

FIFA: Καμπάνια #ReachOut για καλύτερη ψυχική υγεία

10 Αυγούστου 2021, 19:00

images

Η FIFA ξεκίνησε την καμπάνια #ReachOut, η οποία σχεδιάστηκε για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας, να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται και να προσπαθούν καθημερινά να βελτιώνουν την ψυχική τους υγεία.

Με αυτό τον τρόπο η FIFA υπογραμμίζει τη σημασία της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία.

Η καμπάνια έχει την στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την υποστήριξη παλαιών και τωρινών ποδοσφαιριστών και της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

«Αυτή η καμπάνια είναι πολύ σημαντική για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συνθήκες ψυχικής υγείας και την ενθάρρυνση μιας συνομιλίας που θα μπορούσε να σώσει μια ζωή. Στο Όραμα της FIFA 2020-2023, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το ποδόσφαιρο να λειτουργήσει για την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Gianni Infantino.

«Η κατάθλιψη και το άγχος επηρεάζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως με νεαρά άτομα να είναι πιο επιρρεπή. Η συζήτηση με την οικογένεια, τους φίλους ή έναν επαγγελματία υγείας μπορεί να είναι το κλειδί για τον περιορισμό του φαινομένου. Η FIFA είναι περήφανη που ξεκίνησε αυτή την καμπάνια, υποστηριζόμενη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ASEAN για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια (#ReachOut)».

Η κατάθλιψη επηρεάζει περισσότερους από 260 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, ενώ περίπου το 50% των περιπτώσεων ψυχικής υγείας ξεκινούν από την ηλικία των 14. Η αυτοκτονία είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου σε νέους ηλικίας 15-29 ετών. Μεταξύ των ενεργών ποδοσφαιριστών, το 23% αναφέρει διαταραχή του ύπνου, το 9% κατάθλιψη ενώ επιπλέον 7% υποφέρει από άγχος. Σύμφωνα με το FIFPRO, μεταξύ των συνταξιούχων παικτών, αυτά τα στοιχεία αυξάνονται, με το 28% να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο, το 13% να αντιμετωπίζει κατάθλιψη και το 11% να εκδηλώνει άγχος.  

Ακόμη, η εργασία από το σπίτι, η ανεργία, το κλείσιμο των σχολείων και η κοινωνική απομόνωση έχουν επηρεάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Οι προκλήσεις για άτομα με ψυχικές παθήσεις, για τα οποία η πρόσβαση στη θεραπεία έχει διαταραχθεί, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ακόμη μεγαλύτερες.

«Καθώς η πανδημία του COVID-19 συνεχίζεται, είναι πιο  σημαντικό όσο ποτέ να φροντίζουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία», δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  

Ο Γενικός Γραμματέας της ASEAN Dato Lim Jock Hoi δήλωσε: «Η ψυχική υγεία και ευεξία είναι εξίσου σημαντικά με τη σωματική υγεία και ασφάλεια.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης περιλαμβάνει βίντεο με αθλητές οι οποίοι δίνουν την υποστήριξή τους σε αυτήν την εκστρατεία ψυχικής υγείας και κατά καιρούς μοιράστηκαν τη ζωντανή εμπειρία τους. Η καμπάνια προβάλλεται σε κανάλια της FIFA και σε οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη διευκόλυνση της διάδοσης του μηνύματος εντός και εκτός της Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο από την καμπάνια.

Σχετικά Άρθρα