ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιδεινώνεται η κατάσταση σε Ευρώπη και Ασία

13 Απριλίου 2022, 16:00

images

Λίγες εβδομάδες πριν από την έλευση του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, υπάρχουν χώρες που βιώνουν έξαρση της πανδημίας σε βαθμό που να επιβάλλονται παράλογα και ακραία μέτρα... Η πόλη της Σανγκάης ζει τέτοιες ημέρες...

Εικόνες βγαλμένες από ταινία τρόμου επικρατούν στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, στη Σανγκάη των 26 εκατ. κατοίκων όπου οι άνθρωποι ζουν παραπάνω από τρεις εβδομάδες σε καθεστώς πολύ αυστηρού lockdown. Οι σκληροί κανόνες έχουν πυροδοτήσει μαζικό θυμό και οι κάτοικοι προβαίνουν πολλές φορές σε βιαιοπραγίες. Πώς αλλιώς αφού παιδιά έως 7 ετών με κορωνοϊό χωρίζονται από τις οικογένειές τους την ώρα που λεηλασίες – λόγω ελλείψεων τροφίμων – γίνονται καθημερινά στην πόλη. 

Η Ευρώπη είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά όχι εκεί που θα ήθελε...

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 190.762 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Το προηγούμενο 24ωρο, 156 ασθενείς που νοσηλεύονταν με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, με το συνολικό απολογισμό των θυμάτων στη χώρα να ξεπερνά τις 143.000. Περί τους 1.644 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 55 περισσότεροι σε σύγκριση με τη Δευτέρα.

Αλλά και η Ιταλία ανακοίνωσε χθες 83.643 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έναντι 28.368 τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο, 169 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Από την έναρξη της πανδημίας, η Ιταλία αριθμεί 161.032 θανάτους. 

Πρόκειται για τον δεύτερο χειρότερο απολογισμό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και τον όγδοο χειρότερο σε όλον τον κόσμο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 ανέρχονται συνολικά σε περίπου 15,4 εκατομμύρια από το Φεβρουάριο του 2020.

Σχετικά Άρθρα