ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επανάσταση στην Ιατρική: Ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη κατά του καρκίνου

21 Ιανουαρίου 2020, 11:55

images

Μια νέα ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων μας φέρνει πιο κοντά σε μια νέα θεραπευτική ΄προσέγγιση των διαφόρων ειδών καρκίνου που ίσως αποτελέσει την λύση!

Tο ανοσοποιητικό σύστημα είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε μολύνσεις από ιούς και μικρόβια, αλλά επιτίθεται επίσης και στα καρκινικά κύτταρα. Αυτή είναι και η βασική αρχή πίσω από τις ανοσοθεραπείες του καρκίνου, που ζρησιμοποιούνται μ ε αρκετά μεγάλη επιτυχία την τελευταία δεκαετία σε κάποιους καρκίνους.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ ανακάλυψαν ένα συγκεκριμένο Τ-κύτταρο του ανοσοποιητικού μας συστήματος, το μπορεί να καταπολεμήσει ένα μεγάλο φάσμα καρκίνων.

Ο συγκεκριμένος υποδοχέας του Τ-κυττάρου αλληλεπιδρά με ένα μόριο που ονομάζεται MR1, το οποίο βρίσκεται στην επιφάνεια κάθε κυττάρου στο σώμα. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το MR1 σηματοδοτεί τον παραμορφωμένο μεταβολισμό, που διεξάγεται μέσα σε ένα καρκινικό κύτταρο στο ανοσοποιητικό σύστημα. «Είμαστε οι πρώτοι που περιγράφουν ένα Τ-κύτταρο που βρίσκει το MR1 σε καρκινικά κύτταρα», δήλωσε ο Garry Dolton, μέλος της ερευνητικής ομάδας..

Εφόσον η έρευνα προχωρήσει, οι γιατροί θα λαμβάνουν δείγμα αίματος από τον ασθενή και τα Τ-κύτταρα θα τροποποιούνται με τρόπο ώστε να μπορούν να πολεμήσουν τον καρκίνο. Στη συνέχεια, τα κύτταρα αυτά θα καλλιεργούνται σε μεγάλες ποσότητες και στη συνέχεια θα χορηγούνται στον ασθενή.

Σχετικά Άρθρα