ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εμβόλιο mRNA κατά των δύσκολα αντιμετωπίσιμων καρκίνων

21 Ιουλίου 2021, 07:00

images

Εμβολιάστηκε ο πρώτος ασθενής κατά του καρκίνου με εμβόλιο τύπου mRNA (σαν αυτό που παρασκεύασαν κατά του κορωνοϊού οι εταιρίες Pfizer/BioNTech και η Moderna). Το εμβόλιο κατά του καρκίνου στοχεύει να αυξήσει τον χρόνο επιβίωσης των ασθενών με δύσκολα αντιμετωπίσιμους, προχωρημένους και μεταστατικούς καρκίνους.

Το mRNA εμβόλιο της εταιρείας BioNTech κατά του καρκίνου, βρίσκεται σε φάση 2 των κλινικών δοκιμών, όπως αναφέρει η επιστημονική ιστοσελίδα iflscience.com και αναδημοσιεύει ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Η εμβολιαστική θεραπεία που φέρει τον τίτλο BNT111 θα συνδυαστεί με υπάρχουσα ανοσοθεραπεία με στόχο να αντιμετωπίσει έναν συγκεκριμένο τύπο μελανώματος σε προχωρημένο στάδιο. Η δοκιμή είναι τύπου open-label και τυχαιοποιημένη, το οποίο σημαίνει ότι ερευνητές και εθελοντές γνωρίζουν τι είναι κλασική θεραπεία και τι πειραματική. Στη δοκιμή συμμετέχουν 120 ασθενείς, για τους οποίους θα αξιολογηθεί ο συνολικός ρυθμός απόκρισης του BNT11 όταν χρησιμοποιείται σε συνεργασία με τη δραστική ουσία σεμιπλιμάμπη. Επίσης θα αξιολογήσει τη διάρκεια και την ασφάλεια του νέου θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

«Το όραμά μας είναι να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στον καρκίνο και στα λοιμώδη νοσήματα. Καταφέραμε να δείξουμε τη δυναμική των εμβολίων mRNA στη διευθέτηση της πανδημίας COVID-19. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο καρκίνος είναι εξίσου μία παγκόσμια απειλή για την υγεία και μάλιστα χειρότερη από την τρέχουσα πανδημία», δήλωσε ο Özlem Türeci, συνιδρυτής και επικεφαλής του υγειονομικού τμήματος της BioNTech.

Σχετικά Άρθρα