ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκτός σχολείου τα κινητά και τα tablets στην Γαλλία

14 Δεκεμβρίου 2019, 07:30

images

Όπως αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Κύπρου Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού, η Γαλλία το  2015 απαγόρευσε τα Wi-Fi στα νηπιαγωγεία και άλλους χώρους όπου φιλοξενούνται  παιδιά μέχρι 3 ετών, και τον Σεπτέμβριο του 2019, απαγόρευσε την χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. ηλεκτρονικό tablet ή έξυπνο ρολόι, κλπ) σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας (δημοτικά) και κατώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια). 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, «η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να βλάψει σοβαρά την ικανότητα των μαθητών να παρακολουθούν το μάθημα και να συγκεντρώνονται, ικανότητες που είναι απαραίτητες για τη μάθηση. Η χρήση κινητών είναι επίσης η αιτία ενός μεγάλου μέρους των παραπτωμάτων και αναταραχών που συμβαίνουν στα σχολεία. Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο ζήλιας, εκβιασμού ή κλοπής μεταξύ συμμαθητών. 

Επιπλέον, η χρήση τους στο σχολείο μειώνει την ποιότητα ζωής της σχολικής κοινότητας, η οποία είναι απαραίτητη για την ευημερία των μαθητών. Τέλος, τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν μερικές φορές εργαλείο της διαδικτυακής παρενόχλησης (cyberbullying) και μπορούν να διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων σε βίαιες εικόνες και, ειδικότερα, στην πορνογραφία, μέσω του Διαδικτύου. 

Στη σημερινή εποχή τα παιδιά δεν παίζουν πια, είναι όλα μπροστά από τα smartphones και από εκπαιδευτικής άποψης αυτό αποτελεί πρόβλημα. Ιδιαίτερα τα παιδιά ηλικίας κάτω των επτά ετών είναι σημαντικό να μη βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου”.

Σχετικά Άρθρα