ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το εμβόλιο της Johnson & Johnson

11 Μαρτίου 2021, 15:55

images

Το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε, όπως αναμενόταν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Το εμβόλιο είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά τα Pfizer-BioNTech , AstraZeneca-Oxford University και Moderna και συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του EMA.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της COVID-19, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, είναι αποτελεσματικό κατά 66% απέναντι στον ιό, μπορεί να διατηρηθεί σε κανονικά ψυγεία έως και τρεις μήνες και απαιτείται μία μόνο δόση.

Η Ευρωπαϊκής Επιτροπή έχει εξασφαλίσει 200 εκατομμύρια δόσεις, με την επιλογή να αγοράσει άλλες 200 εκατομμύρια για να τις διαθέσει στα κράτη – μέλη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το εμβόλιο των BioNTech / Pfizer, τα οποία ξεκίνησαν να παραδίδονται στην Επιτροπή λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους, η Johnson & Johnson δεν έχει δεσμευτεί για αποστολές μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση τα εμβόλια θα αρχίσουν να παραδίδονται στις αρχές Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα