ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δοκιμάζουν νέα εμβόλια κατά της παραλλαγής Όμικρον

16 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Την έναρξη κυλιόμενης αξιολόγησης για μια νέα μορφή του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, που θα είναι προσαρμοσμένη να παρέχει καλύτερη προστασία κατά της παραλλαγής Όμικρον ή άλλων παραλλαγών, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Αρχικά, η αξιολόγηση θα επικεντρωθεί στη χημεία, την κατασκευή και τους ελέγχους (CMC) που σχετίζονται με την κατασκευή του εμβολίου. Καθώς η εταιρεία σημειώνει πρόοδο στην ανάπτυξη του προσαρμοσμένου εμβολίου της, ο EMA θα λάβει περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο, καθώς και δεδομένων για την αποτελεσματικότητά του έναντι των υποπαραλλαγών της Όμικρον.

Ο ΕΜΑ θα εξετάσει τα δεδομένα μόλις του τα καταθέσει η εταιρεία. Η διαδικασία του κυλιόμενου ελέγχου θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν επαρκή δεδομένα για να κατατεθεί επίσημη αίτηση. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο εμβόλιο, για παράδειγμα εάν θα στοχεύει συγκεκριμένα μία ή περισσότερες παραλλαγές ή υποπαραλλαγές του SARS-CoV-2, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, η αξιολόγηση του EMA θα επικεντρωθεί αρχικά στα δεδομένα CMC για το στοιχείο που στοχεύει τις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Ο ΕΜΑ επισημαίνει ότι η έναρξη αυτής της κυλιόμενης αξιολόγησης, είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι αρχές στην ΕΕ εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι τα κράτη μέλη έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε προσαρμοσμένα εμβόλια για τον COVID-19, τα οποία μπορεί να χρειαστούν για την καταπολέμηση των μελλοντικών παραλλαγών του SARS-CoV-2.


Σχετικά Άρθρα