ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διάγνωση του καρκίνου του προστάτη με ένα απλό τεστ ούρων

07 Δεκεμβρίου 2019, 05:20

images

Ακόμα δεν είναι έτοιμο αλλά αποτελεί το μέλλον στη διάγνωση. Ένα απλό τεστ ούρων που αναπτύσσεται για τη διάγνωση του καρκίνου στον προστάτη, μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί δείγματα ούρων που συλλέγονται στο σπίτι, σύμφωνα με νέα έρευνα του University of East Anglia και του Norfolk and Norwich University Hospital.

Επιστήμονες αναπτύσσουν το τεστ που διαγιγνώσκει τον επιθετικό καρκίνο στον προστάτη και προβλέπει αν ασθενείς θα χρειαστούν αγωγή, μέχρι 5 χρόνια νωρίτερα από τις τρέχουσες κλινικές μεθόδους.

Η νέα έρευνα δείχνει πως το "PUR' test (Prostate Urine Risk) θα μπορούσε να πραγματοποιείται σε δείγματα που συλλέγονται στο σπίτι-επομένως οι άντρες δεν θα χρειάζεται να δίνουν σε κλινικό περιβάλλον δείγμα ούρων ή να πρέπει να περνούν από δακτυλική εξέταση.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, επειδή η πρώτη ούρηση της ημέρας παρέχει επίπεδα βιοδεικτών από τον προστάτη που είναι πολύ υψηλότερα και πιο σταθερά.

Η ομάδα ελπίζει ότι η εισαγωγή του "At-Home Collection Kit' θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διάγνωση της νόσου.

Αναπτύχθηκε το PUR test, που κοιτά τη γονιδιακή έκφραση σε δείγματα ούρων και δίνει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το αν ένας καρκίνος είναι επιθετικός ή χαμηλού κινδύνου.

Το να μπορεί απλώς κάποιος να παρέχει τεστ ούρων στο σπίτι θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη διάγνωση.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 14 συμμετέχοντες, οδηγίες και εργαλεία συλλογής για το σπίτι. Στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα ούρων που συνέλεξαν το πρωί στο σπίτι με δείγματα που συλλέχτηκαν μετά από δακτυλική εξέταση.

Ανακάλυψαν ότι τα δείγματα ούρων που λαμβάνονται σπίτι έδειξαν τους βιοδείκτες για καρκίνο προστάτη πολύ πιο καθαρά σε σχέση με τη δακτυλική εξέταση. Εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες έδειξαν ότι το τεστ στο σπίτι ήταν προτιμότερο.

Ο Robert Mills, του Norfolk and Norwich University Hospital, δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ συναρπαστική εξέλιξη, καθώς το τεστ δίνει τη δυνατότητα διαφοροποίησης όσων έχουν έναντι όσων δεν έχουν καρκίνο στον προστάτη, αποφεύγοντας να βάζουν σε αχρείαστη διερεύνηση πολλούς άντρες.

Η ερευνητική ομάδα δήλωσε ότι τα ευρήματά της θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν καινοτόμα ανάπτυξη τεστ που θα γίνονται στο σπίτι για τον καρκίνο κύστης ή νεφρών.

ΠΗΓΗ

BioTechniques.

Σχετικά Άρθρα