ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαφορές απλού κρυολογήματος, γρίπης και κορωνοϊού

30 Νοεμβρίου 2023, 16:00

images

Ενδιαφέρουσες όσο και κατανοητές για τον κόσμο εικόνες, δημιούργησαν οι SOS Γιατροί με σκοπό να ενημερώσουν με τρόπο επιστημονικό αλλά απλό για θέματα που αφορούν όλους μας και δη στην καθημερινότητά μας.

Για τη στάση σώματος και ειδικά για τη θέση του κεφαλιού όταν διαβάζουμε κάτι στο κινητό ή αλλού δείχνουν ξεκάθαρα πόσο κακό κάνουμε στον αυχένα και την πλάτη μας όταν σκύβουμε μπροστά. Από το γράφημα είναι σαφές ότι όσο περισσότερο σκύβουμε, τόσο αυξάνεται η πίεση που ασκούμε με το κεφάλι μας στους σπονδύλους:


Για τις διαφορές ίωσης από απλό κρυολόγημα, γρίπη και κορωνοϊό, τα γραφήματα δείχνουν πόσο διαφορετικά είναι τα συμπτώματα ειδικά σε σοβαρότητα και επιμονή. Έτσι, ενώ στο από απλό κρυολόγημα έχουμε κυρίως καταρροή και μπούκωμα, στη γρίπη ανεβάζουμε υψηλό πυρετό κι έχουμε αρθραλγίες- μυαλγίες ενώ στον κορωνοϊό τα έχουμε όλα μαζί και πονοκέφαλο και πόνο στο λαιμό και αναπνευστικά προβλήματα:


Η τελική διάγνωση θα γίνει βέβαια από τον ειδικό ιατρό και τα τεστ που κυκλοφορούν στο εμπόριο αλλά είναι χρήσιμο να μπορούμε και εμείς να "υποπτευόμαστε" την κατάστασή μας.

Σχετικά Άρθρα