ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δέκα συστάσεις της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης για το νέο έτος

05 Ιανουαρίου 2024, 10:00

images

H Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) ανακοίνωσε 10 συστάσεις για τους Αμερικανούς προκειμένου να παραμείνουν υγιείς το 2024. «Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην υγεία σας. Μπορείτε να κάνετε μικρές, θετικές επιλογές για την υγεία σας αυτή τη στιγμή που μπορεί να έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος της AMA, Δρ Jesse Ehrenfeld.

Οι συστάσεις της AMA περιλαμβάνουν:

Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα. Η άσκηση είναι απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Οι ενήλικες πρέπει να αφιερώνουν τουλάχιστον 150 λεπτά σε μέτριας έντασης δραστηριότητα ή 75 λεπτά σε έντονη δραστηριότητα κάθε εβδομάδα.

Τρώτε πιο υγιεινά. Μειώστε την πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών και επεξεργασμένων τροφίμων, πίνετε περισσότερο νερό και τρώτε πιο θρεπτικά ολόκληρα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και άπαχα κρέατα.

Ενημερωθείτε για τους εμβολιασμούς. Διατίθενται εμβόλια για την προστασία των ανθρώπων από την COVID, τη γρίπη και το RSV κατά τη διάρκεια της περιόδου του κρυολογήματος και της γρίπης αυτού του χειμώνα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς σας έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Μην παραμελείτε τις προγραμματισμένες εξετάσεις υγείας σας. Εκατομμύρια προληπτικοί έλεγχοι για καρκίνους του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη μπορεί να έχουν παραληφθεί λόγω της πανδημίας, εκτιμούν οι ερευνητές. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μάθετε εάν πρέπει να κάνετε προληπτικό έλεγχο.

Ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση. Ο έλεγχος της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Μάθετε για τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Ένα απλό διαδικτυακό τεστ αυτοελέγχου διάρκειας δύο λεπτών στο DoIHavePrediabetes.org, μπορεί να επισημάνει τον κίνδυνο διαβήτη σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη της χρόνιας πάθησης.

Πίνετε με μέτρο. Ακολουθήστε τις οδηγίες που συνιστούν 2 ποτά την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτό για τις γυναίκες.

Κόψτε το κάπνισμα. Ο καπνός και το άτμισμα μπορούν να προκαλέσουν εθισμό στη νικοτίνη και να επηρεάσουν την υγεία σας.

Λάβετε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ασφάλεια. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας όταν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, ειδικά αντιβιοτικά. Επίσης, αποθηκεύστε τα συνταγογραφούμενα οπιοειδή με ασφάλεια και πάρτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χαπιών.

Διαχειριστείτε το άγχος. Κοιμηθείτε επαρκώς - μεταξύ 7 και 8 ωρών τη νύχτα - και λάβετε βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, εάν είναι απαραίτητο.

Σχετικά Άρθρα