ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεδομένα υποστηρίζουν περαιτέρω το προφίλ αποτελεσματικότητας-ασφάλειας του upadacitinib

06 Ιουνίου 2023, 16:00

images

Με μία ένδειξη μετά την άλλη, όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα, ατοπική δερματίτιδα, ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Chrohn και άλλες πολλές να έρχονται όπως ο λύκος, η γυροειδής αλωπεκία κ.λπ. η AbbVie αποδεικνύει την μακρά αφοσίωση της στη βελτίωση της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με ρευματικές παθήσεις και την αναμφίβολη ηγεσία της στη Ρευματολογία.  

Η AbbVie ανακοίνωσε νέα, μακροχρόνια δεδομένα τα οποία υποστηρίζουν το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του upadacitinib από τις μελέτες SELECT-COMPARE, SELECT-PsA 1 και SELECT-AXIS 2 στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας, EULAR 2023, που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου στο Μιλάνο. Αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν την ηγεσία της στη ρευματολογία.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο το εύρος των στοιχείων που είναι διαθέσιμα για το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του upadacitinib σε αρκετές ρευματικές παθήσεις, όπως δήλωσε η Mudra Kapoor, αντιπρόεδρος παγκόσμιων ιατρικών υποθέσεων στον τομέα ανοσολογίας της AbbVie. Τα μακροχρόνια αυτά δεδομένα περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 κλινικά καταληκτικά σημεία και δεδομένα ασφάλειας από περίπου 2.450 ασθενείς, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 6.700 έτη ασθενών στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα

Όπως είπε και ο Roy Fleischmann, M.D., ερευνητής της μελέτης SELECT-COMPARE και κλινικός καθηγητής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Southwestern του Πανεπιστημίου του Τέξας, συνδιευθυντής του Κέντρου Κλινικών Ερευνών Metroplex, τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες βοηθώντας τους επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις ως προς την επιλογή θεραπείας μαζί με τους ασθενείς τους και αναδεικνύουν τη δυνατότητα διατήρησης του ελέγχου της νόσου με μακροχρόνια θεραπεία

Ορισμένα σημαντικά δεδομένα από τις εν λόγω μελέτες περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Μακροχρόνια ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του upadacitinib σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα (αποτελέσματα 5 ετών).

2. Μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα (αποτελέσματα 3 ετών).

3. Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ενεργή αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ανεπαρκή ανταπόκριση σε θεραπεία με βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (αποτελέσματα ενός έτους).

Τέλος, για μία από τις επόμενες ενδείξεις, το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο (ΣΛΕ) οι θεραπευτικές επιλογές για τα άτομα που ζουν με είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αποτελεσματική επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου και τον περιορισμό της πιθανής βλάβης των οργάνων. 

Ως ηγέτιδα στο πεδίο της ανοσολογίας, η AbbVie στοχεύει διαχρονικά σε πεδία με ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, όπως ο ΣΛΕ. Για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 2 του upadacitinib ως μονοθεραπεία ή ως συνδυαστική θεραπεία κατά την οποία πέτυχε τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε ασθενείς με ΣΛΕ.



Σχετικά Άρθρα