ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

BioNTech: Υπερτριπλασιασμός κερδών για την εταιρεία με το πιο γνωστό mRNA εμβόλιο

10 Μαΐου 2022, 07:00

images

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNΤech, που σε συνεργασία με την Pfizer παρασκεύασαν το πιο διαδεδομένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σημείωσε μεγάλη αύξηση κερδών. Συγκεκριμένα την ανακοίνωση έκανε ο συνιδρυτής της, Δρ Ουγούρ Σαχίν με ένα tweet, αναγγέλλοντας υπερτριπλασιασμό των καθαρών κερδών της εταιρείας, που έφτασαν τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022, εδραιώσαμε την κυριαρχία μας στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, και δημοσιοποιήσαμε ενθαρρυντικά στοιχεία για την γενετική θεραπεία συμπαγών καρκινικών όγκων», ανέφερε ο Δρ Σαχίν, για να προσθέσει ότι η εταιρεία του είναι σε θέση να πετύχει την ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών θεραπευτικών προϊόντων τα επόμενα χρόνια».

Η BioNtech τιμολόγησε 750.000.000 δόσεις του εμβολίου της για τον κορωνοϊό, ενώ ως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε συμφωνίες για παραγγελίες 2,4 δισεκατομμυρίων δόσεων για τη φετινή χρονιά.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της για ισότιμη πρόσβαση στα φάρμακα, η εταιρία πρόκειται μάλιστα να παραδώσει (μαζί με την Pfizer) δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ο Γιενς Χόλσταϊν, οικονομικός διευθυντής της BioNΤech, ανέφερε ότι το οικονομικό αποτέλεσμα – που όπως είπε, οφείλεται στην μεγάλη αύξηση των παραγγελιών εμβολίων μέχρι τα τέλη του 2021 λόγω της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον – βοηθά την εταιρεία να επενδύσει περισσότερα στην έρευνα τα επόμενα χρόνια.

Η BioNTech εκτιμά ότι έσοδά της από τα εμβόλια του κορωνοϊού θα κινηθούν μεταξύ 13 έως 17 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πρόκειται να ξοδέψει περί τα 1,5 δισ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προϊόντων.


Σχετικά Άρθρα