ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η πιο περίεργη διαγνωστική εξέταση

23 Δεκεμβρίου 2022, 16:00

images

O Δρ Jin Yong Jeon από το Πανεπιστήμιο Hanyang και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν στο πλαίσιο της 183ης Συνάντησης της Αμερικανικής Ακουολογικής Εταιρείας μία περίεργη διαγνωστική εξέταση...

Ο Δρ Jeon παρουσίασε μια τεχνική διάγνωσης της πνευμονίας μέσω παθητικής ακρόασης. Πρόκειται για ένα νέο αλγόριθμο, που θα μπορούσε να εντοπίσει πρώιμα σημάδια αναπνευστικών ασθενειών, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο σπίτι.

Η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, ικανό να αναγνωρίζει τους ήχους του βήχα και να προσδιορίζει εάν ένα άτομο πάσχει από πνευμονία. Επειδή κάθε δωμάτιο και συσκευή εγγραφής είναι διαφορετική, οι μελετητές ενίσχυσαν τις ηχογραφήσεις με αποκρίσεις παλμών δωματίου, οι οποίες μετρούν τον τρόπο με τον οποίο η ακουστική ενός χώρου αντιδρά σε διαφορετικές συχνότητες ήχου. Συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα με τους καταγεγραμμένους ήχους βήχα, ο αλγόριθμος μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

«Η αυτόματη διάγνωση μιας κατάστασης υγείας μέσω πληροφοριών σχετικά με τους ήχους βήχα που εμφανίζονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής θα διευκολύνει την εξ αποστάσεως θεραπεία, μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό ιατρικό κόστος», δήλωσε ο Jeon.

Τώρα μία εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει αυτόν τον αλγόριθμο για την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών. Η ομάδα προσπαθεί, επίσης, να αξιοποιηθεί η εν λόγω τεχνική ως μέθοδος κατ’ οίκον φροντίδας, σχεδιάζοντας να κάνει την εμπειρία απλούστερη και πιο φιλική προς τον χρήστη.


Σχετικά Άρθρα