ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ατοπική δερματίτιδα: Ο Ολυμπιονίκης Ryan Murphy μοιράζεται τη δική του εμπειρία

13 September 2022, 10:00

images

Οι κολυμβητές, περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, και για τον Ολυμπιονίκη Ryan Murphy, το εκτεθειμένο δέρμα σημαίνει ότι συχνά εμφανίζεται η ατοπική δερματίτιδα. Ο Murphy, διαγνώστηκε με ατοπική δερματίτιδα, όντας ακόμη παιδί. Ως ο πιο κοινός τύπος εκζέματος, η πάθηση επηρεάζει περισσότερα από 9,6 εκατομμύρια παιδιά και περίπου 16,5 εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εκζέματος.

Η πάθηση προκαλεί εξάρσεις εξανθημάτων και ξηρό δέρμα, το οποίο μπορεί να μολυνθεί και να καεί κάτω από το νερό. Ο Murphy, συχνά βιώνει εξάρσεις σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των γονάτων, των μασχαλών και του λαιμού του.

Ο ήλιος, το άγχος, ο ιδρώτας, η άμμος και το αλμυρό νερό, μπορούν να προκαλέσουν δερματικές βλάβες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τον κολυμβητή.

Για να παραμείνει πνευματικά δυνατός και συγκεντρωμένος, ενώ κολυμπάει παρά την πάθησή του, ο Murphy ακολουθεί ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Το σχέδιό του περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα, όπως ενυδάτωση του δέρματός του, χρήση πετσετών από μαλακό, μη ερεθιστικό υλικό, ντους μετά από θαλασσινό νερό ή χλώριο και κάθεται σε μια πετσέτα ή κουβέρτα στην παραλία για να αποφύγει την επαφή με την άμμο.

«Όταν έχω ένα σχέδιο, αισθάνομαι πολύ άνετα και μειώνεται λίγο από το άγχος», σχολιάζει ο ίδιος.

Για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ατοπική δερματίτιδα, ο Ολυμπιονίκης συνεργάστηκε με την εταιρεία Dupixent για την καμπάνια The Now Me: Beach Mode. Ελπίζει ότι, το να ανοιχτεί και να μοιραστεί την ιστορία του, θα συμβάλει στο να εξαλειφθεί το στίγμα που περιβάλλει τις δερματικές παθήσεις, θα πυροδοτήσει την εμπιστοσύνη στους άλλους να αισθάνονται άνετα με το δέρμα τους και θα παρακινήσει όσους έχουν δερματικές παθήσεις να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

«Αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία που αισθάνομαι ότι έχω ζήσει, μεγαλώνοντας. Σε πολύ νεαρή ηλικία, έμαθα να νιώθω άνετα με την ατοπική δερματίτιδα και είναι πολύ ωραίο να είμαι μέρος αυτής της καμπάνιας και ελπίζω να βοηθήσω όλους να αισθάνονται άνετα με αυτό», κατέληξε.


Σχετικά Άρθρα