ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανοιχτά παράθυρα για να κρατήσουμε μακριά τον κορωνοϊό

21 Νοεμβρίου 2020, 08:00

images

Πιο δύσκολη καθίσταται η διαχείριση της πανδημίας κατά τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους οι κλειστοί χώροι έχουν την "τιμητική" τους όπως άλλωστε και η μετάδοση των ιών. Οι ειδικοί ανά τον κόσμο μιλούν πια όλο και πιο συχνά για την ανάγκη να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα όπου δεν μπορούμε να αποφύγουμε την συνύπαρξη με άλλα πρόσωπα που δεν είναι μέλη της οικογένειάς μας.

Αναγκαίο κρίνεται το άνοιγμα παραθύρου εντός εσωτερικών χώρων και μάλιστα, όπως προκύπτει από έρευνα του βρετανικού υπουργείου Υγείας, ο κίνδυνος της μόλυνσης μειώνεται σε αυτήν την περίπτωση περισσότερο από 70%. 

Ας δούμε γιατί...

Ο κορωνοϊός μεταδίδεται μέσω του αέρα από σταγονίδια που εκπέμπει ο φορέας καθώς αναπνέει, μιλάει ή βήχει. Όσο περισσότερο χρόνο περνούν οι άνθρωποι στο ίδιο δωμάτιο με τα σωματίδια, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθούν, ειδικά αν δεν φορούν μάσκα ή βρίσκονται κοντά με τον φορέα του ιού.

Και καθώς τον χειμώνα όλοι περνούμε περισσότερες ώρες στο σπίτι ή άλλους κλειστούς χώρους, οι ειδικοί συνιστούν να ανοίγουν τα παράθυρα για περίπου 15 λεπτά ανά τακτά διαστήματα ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Το καλύτερο βέβαια όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι να τα αφήνουμε ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας εφόσον μέσα στο χώρο βρίσκονται παραπάνω από δύο άτομα που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Σχετικά Άρθρα