ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναγκαία η βιοτράπεζα για τη μελέτη των εμβοών

08 Φεβρουαρίου 2022, 10:00

images

Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται επειγόντως μια βιβλιοθήκη βιοτράπεζας με δείγματα ανθρώπινου ιστού, σύμφωνα με το BCC, ώστε οι ειδικοί να μπορέσουν να βρουν καλύτερες θεραπείες για το «βουητό στα αυτιά». Αυτό αναφέρει η Βρετανική Ένωση Εμβοών (BTA).

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι υποφέρουν από εμβοές. Αυτή η αγχωτική κατάσταση της ακρόασης βουητού ή άλλων έντονα ενοχλητικών ήχων χωρίς εξωτερική πηγή, είναι ελάχιστα κατανοητή και προκαλεί στους πάσχοντες ιδιαίτερη αναστάτωση. Μάλιστα, για κάποιους, γίνεται δύσκολο ή αδύνατο να ζήσουν μια κανονική ζωή.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με συμμετέχοντες 2.600 άτομα με εμβοές, δείχνει ότι σχεδόν 2 στους 10 που ζουν με την πάθηση έχει βιώσει σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, 1 στους 3 σκεφτόταν την κατάστασή του κάθε ώρα, γεγονός που του προκαλούσε άγχος και θλίψη.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ένας από τους ερωτηθέντες της έρευνας: "Δεν σου αρέσει να το λες στους ανθρώπους, επειδή νομίζεις ότι θα σε θεωρήσουν τρελό. Και δεν θέλεις να χαλάς τη διάθεση των άλλων ανθρώπων όταν είσαι αγχωμένος με τον θόρυβο 24/7».

Ένας άλλος είπε για την εμπειρία του με τις εμβοές: «Από την ικανότητά μου να πηγαίνω σε συναυλίες ή να απολαμβάνω ξανά τη μουσική, στο να πρέπει να εγκαταλείψω την καθημερινή και νυχτερινή μου πρακτική διαλογισμού μέχρι να φοβάμαι όλους τους δυνατούς θορύβους, όλα αυτά μαζί έχουν χαλάσει την καθημερινότητά μου».

Ο Malcolm Hilton, ωτορινολαρυγγολόγος και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Έξετερ, λέει ότι μια εθνική βιοτράπεζα για τις εμβοές θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη και θα μπορούσε να αποκαλύψει καλύτερους τρόπους για τη διαχείριση της πάθησης.

"Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες για τις εμβοές και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν το μήνυμα ότι πρέπει να "μάθουν να ζουν με αυτό" χωρίς υποστήριξη. Το κύριο ζήτημα είναι ότι συνήθως δεν υπάρχει "γρήγορη λύση" και η θεραπεία χρειάζεται διαφορετικές προσεγγίσεις για διαφορετικούς ανθρώπους», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του BTA, David Stockdale, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη θεραπειών για οποιαδήποτε πάθηση απαιτεί χρόνο και γι' αυτό πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο στην έρευνα για τις εμβοές».


Σχετικά Άρθρα