ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζέστη και αγγεία: Τι συμβαίνει το καλοκαίρι και πώς επηρεάζεται το σεξ

19 Μαΐου 2022, 18:00

images

Ίσως η ζέστη να μάς κάνει να απομακρυνόμαστε από το σύντροφό μας στο κρεβάτι και να αντέχουμε τη συνύπαρξη μόνο με τη χρήση κλιματιστικού, αλλά σε ό,τι αφορά τη βιολογία μας, βοηθά πολύ να κάνουμε σεξ και ενδεχομένως να επιτύχουμε εγκυμοσύνη.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες εγκυμοσύνες επιτυγχάνονται το καλοκαίρι ή τους μήνες πριν και μετά από αυτό, δηλαδή από Μάϊο ως Σεπτέμβριο. Αυτό αποδίδεται τις περισσότερες φορές στη χαλάρωση των διακοπών που οδηγεί σε περισσότερες επαφές τα ζευγάρια αλλά ηρεμεί και το άγχος των γυναικών που επιθυμούν διακαώς να καταστούν έγκυες.

Υπάρχει ωστόσο και μία βιολογική, ιατρική αλήθεια που δεν πρέπει να παραβλέπουμε... Κατά τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, τα αγγεία σε ολόκληρο το σώμα, και στα γεννητικά όργανα, είναι πιο διευρυμένα με αποτέλεσμα να ρέει στο εσωτερικό τους με περισσότερη ευκολία το αίμα (εξού και οι υπερτασικοί παίρνουν λιγότερα φάρμακα όταν κάνει ζέστη διότι μειώνεται η πίεση του αίματος στα αγγεία).

Τι σημαίνει αυτό για τη σεξουαλική μας ζωή; Σημαίνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ερεθίζονται σεξουαλικά πιο εύκολα και πιο έντονα. Όσο κι αν η ζέστη τους δημιουργεί δυσφορία και δεν αντέχουν τις πολλές αγκαλιές στο κρεβάτι, η φύση "σπρώχνει" προς άλλη κατεύθυνση με αποτέλεσμα τις περισσότερες και πιο πετυχημένες συνευρέσεις.

Σχετικά Άρθρα