ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υψηλές σεξουαλικές προσδοκίες μετά από δίαιτα ή θεραπεία ομορφιάς

24 Νοεμβρίου 2022, 18:00

images

Κανείς δεν εξαιρείται από την παγίδα να επενδύσει όλες τις ελπίδες για βελτίωση της προσωπικής ζωής σε μία μέθοδο που βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση. Είτε πρόκειται για αδυνάτισμα και εκγύμναση του σώματος, είτε για αλλαγή στα μαλλιά, για εργασίες στα δόντια, αποτριχώσεις και πλαστικές επεμβάσεις κάθε είδους, άνδρες και γυναίκες μοιράζονται την ίδια ...μοίρα!

Αν εξαιρέσουμε ακραία προβλήματα εξωτερικής εμφάνισης, όπως είναι μία σοβαρής μορφής παχυσαρκία ή μία εκτεταμένη υπερτρίχωση στο γυναικείο πρόσωπο και σώμα, τα περισσότερα που κάνουμε με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισή μας πρέπει να τα κάνουμε για εμάς και όχι για να αρέσουμε στους άλλους... Διότι ποιος ο λόγος να "κυνηγάμε" την αποδοχή και τον έρωτα κάποιου για τον οποίο ο χαρακτήρας και τα ψυχικά μας χαρίσματα δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο;

Είναι άλλο να λέει μία γυναίκα στον άνδρα της ότι πρέπει να περιορίσει το φαγητό για να αδυνατίσει η κοιλιά του και να νιώθει πιο ανάλαφρος και υγιής, κι άλλο να τον απειλεί ότι θα τον χωρίσει αν δεν αδυνατίσει. Είναι κατανοητό να ζητάει ένας άνδρας από τη γυναίκα του να αποτριχώσει τις παρειές και το πηγούνι της για να δείχνει πιο θηλυκή, κι άλλο να την κατηγορεί και να της μιλάει άσχημα για κάτι που η ίδια δεν επέλεξε να έχει ως χαρακτηριστικό.

Οι ειδικοί σχέσεων βλέπουν καθημερινά ανθρώπους που φτάνουν στα γραφεία τους απογοητευμένοι επειδή έκαναν πολύμηνη και πολυδάπανη προσπάθεια βελτίωσης κάποιων χαρακτηριστικών τους αλλά παρόλα αυτά δεν κέρδισαν τον έρωτα του συντρόφου που ήθελαν. Η διαδικασία αυτή είναι ευθύς εξ αρχής μία χαμένη υπόθεση! Τα ελαττώματά μας είναι καλό να τα εξαλείφουμε για να νιώθουμε εμείς ότι προσέχουμε τον εαυτό μας και να μάς αρέσει αυτό που βλέπουμε στον καθρέπτη. 

Αν εμείς αγαπάμε τον εαυτό μας, τότε θα τον αγαπήσουν κι άλλοι! Αλλά όχι απαραίτητα αυτοί που μάς περιμένουν ...στη γωνία με επικριτική διάθεση, χωρίς αγάπη και αποδοχή για όσα έχουμε να προσφέρουμε ως άνθρωποι και ως εραστές.


Σχετικά Άρθρα