ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το χαμόγελο και το χιούμορ κερδίζουν τους ερωτικούς συντρόφους

17 Οκτωβρίου 2022, 18:00

images

Σε μελέτη ερευνητών από τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία που δημοσιεύεται στο Evolutionary Psychology αναφέρεται ότι η «συνταγή της επιτυχίας» στο φλερτ είναι ανάλογη του φύλου και των επιθυμιών του κάθε ατόμου και δεν υπάρχει ακριβής οδηγός να ακολουθήσουμε...

«Άνδρες και γυναίκες φλερτάρουν για να τραβήξουν την προσοχή του ατόμου που επιθυμούν με στόχο τη σεξουαλική επαφή ή μια πιο ρομαντική σχέση», σχολιάζει ο Δρ Leif Edward Ottesen Kennair, καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το φλερτ, εξηγεί, είναι τα ερωτικά μηνύματα που στέλνει ο ενδιαφερόμενος προς το αντικείμενο του πόθου του για να το κατακτήσει και, σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας, T. Joel Wade, από το Πανεπιστήμιο at Bucknell των ΗΠΑ, μπορούν να είναι λεκτικά ή μη λεκτικά.

«Διαφορετικός στόχος, διαφορετική προσέγγιση», φαίνεται να είναι ο κανόνας που ισχύει για τους τρόπους που επιλέγουν άνδρες και γυναίκες να φλερτάρουν. Για να το διαπιστώσουν, οι ερευνητές ζήτησαν σε 1.000 σχεδόν φοιτητές από τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ να βαθμολογήσουν την αποτελεσματικότητα 40 διαφορετικών τύπων φλερτ με σκοπό τη μακροχρόνια ή σύντομη ερωτική σχέση και να προσδιορίσουν αν το φλερτ προερχόταν από άνδρα ή γυναίκα.

Η ηλικία, η προσωπικότητα, η θρησκευτικότητα καθώς και η προθυμία για σχέση, δεν επηρέασαν την αξιολόγηση των στρατηγικών φλερτ αλλά «ενδεχομένως να συμμετέχουν στον τρόπο που επιλέγουμε να φλερτάρουμε», επεσήμανε ο καθηγητής και μέλος της ερευνητικής ομάδας, Δρ Mons Bendixen.

Σύμφωνα με τα ευρήματα:

Οι γυναίκες που επιθυμούν σύντομες ερωτικές σχέσεις, θα εκτιμήσουν μηνύματα που δείχνουν σεξουαλική διαθεσιμότητα. Η φιλική προσέγγιση, όπως είναι το φιλί στο μάγουλο εγγυάται την αποτυχία!

Ενώ οι άνδρες που θέλουν μια μακροχρόνια σχέση θα πρέπει να δείξουν τη γενναιοδωρία και προθυμία τους να εκπληρώνουν κάθε επιθυμία της, κάτι που δεν χρειάζονται φυσικά όσοι αποζητούν ευκαιριακές ερωτικές σχέσεις.

Το χιούμορ, η ικανότητα να κάνεις τους άλλους να γελούν, ψηφίστηκε από τους συμμετέχοντες -και ειδικά τις γυναίκες- ως η πιο ασφαλής μέθοδος για τα άτομα που θέλουν να επιτύχουν μακροχρόνια και σταθερή σχέση.

Αν λοιπόν κάποιος βρίσκεται σε αμηχανία και δεν ξέρει πως να φλερτάρει, οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιστρατεύσει το καλύτερο χαμόγελό του, να έχει συνεχώς βλεμματική επαφή και να κάνει ευγενικό χιούμορ.

Σχετικά Άρθρα