ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το ...ωράριο του σεξ και γιατί οι περισσότεροι επιλέγουν το βράδυ

21 Φεβρουαρίου 2020, 18:05

images

Καταρχάς οι περισσότεροι δεν έχουν χρόνο να κάνουν σεξ το πρωί ή το μεσημέρι. Οπότε το βράδυ, μετά το ντουζ και την χαλάρωση που αυτό επιφέρει, τα παιδιά που επιτέλους ηρεμούν και κοιμούνται, είναι η ώρα να σκεφτούν και αυτήν την χαρά της ζωής! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που ωθεί τα περισσότερα ζευγάρια να συνευρίσκονται το βράδυ...

Ο κιρκαδικός ρυθμός στην σεξουαλική δραστηριότητα έχει κι άλλη εξήγηση που αφορά την οριζόντια θέση μετά τη συνουσία η οποία δυνητικά μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της σύλληψης. Επίσης, ένα ζευγάρι κοιμάται μαζί στο ίδιο κρεβάτι και η σωματική επαφή προωθεί την οικειότητα και αυξάνει την παραγωγή της οξυτοκίνης που τους φέρνει πιο κοντά. 

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και το πρωί οπότε οι άνδρες έχουν στύση. Αλλά οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν την ίδια διάθεση το πρωί, ούτε και μπορούν να χαλαρώσουν να απολαύσουν το σεξ με τα ξυπνητήρια στο σπίτι να χτυπούν, οπότε τα περισσότερα ζευγάρια καταλήγουν να κάνουν σεξ αφενός τη νύχτα, αφετέρου τα Σαββατοκύριακα!

Οι σεξολόγοι πάντως συστήνουν να μην ακολουθούμε νόρμες και προγράμματα στο σεξ καθώς όταν χάνει τον αυθορμητισμό, χάνει και μέρος της απόλαυσης. Αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολο να ζει ένα ζευγάρι σε ένα σπίτι με παιδιά και παρόλα αυτά να παραμένουν μεταξύ τους ερωτικοί σύντροφοι, συστήνουν συχνές αποδράσεις των ίδιων από το σπίτι ή ...αποδράσεις των παιδιών στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς και -όταν μεγαλώσουν λίγο- στα σπίτια συμμαθητών.

ΠΗΓΗ

psychologytoday


Σχετικά Άρθρα