ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το τακτικό σεξ μάς κάνει να δείχνουμε νεότεροι...

07 Μαρτίου 2023, 18:00

images

Έχετε δει κάποιο πρωί μία συνάδελφό να δείχνει ξαφνικά διαφορετική, πιο λαμπερή, πιο ωραία, πιο νέα; Έχετε σχολιάσει σε ένα φίλο σας ότι κάτι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες και είναι πιο γοητευτικός, ήρεμος και αρρενωπός; Σε όλους έχει συμβεί να δουν αιφνίδιες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και τη συμπεριφορά ανθρώπων με τους οποίους έρχονται σε καθημερινή επαφή και να αναρωτηθούν την ...αιτία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από ένα νέο έρωτα!

Το ικανοποιητικό σεξ, ειδικά όταν το είχαμε στερηθεί επί μήνες, κάνει το πρόσωπο και τη συμπεριφορά μας να δείχνουν βελτιωμένα και συχνά μάς κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι και πιο ωραίοι!

Για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει μάλιστα και επιστημονικές μελέτες, με την τελευταία να έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και να ισχυρίζεται ότι το καλό σεξ μάς κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία. Αυτό υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ  David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ειδικό, το ικανοποιητικό σεξ απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό την αυξητική ορμόνη που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται και ενδορφίνες – οι ορμόνες της ευχαρίστησης – που καταπολεμούν κάθε πόνο αλλά και το άγχος, συμβάλλοντας σε καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου. Αυτοί όλοι οι παράγοντες προάγουν τη νεανικότητα του δέρματος.

Σχετικά Άρθρα