ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ στη μέση και τρίτη ηλικία για τις γυναίκες δεν θέλει κόπο αλλά ...τρόπο

08 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Ο έρωτας και η σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών μετά τα 60 περνούν σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα να πιστεύουν και οι ίδιες ότι δεν τα έχουν πια ανάγκη. Αλλά όπως λένε ειδικοί, αυτό δεν οφείλεται μόνο στις ορμονικές αλλαγές αλλά και σε κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν το σεξ να είναι αποκλειστικά για τους νέους.

Σε έρευνα που διενήργησε η σεξολόγος Δρ Hardwick-Smith, μελέτησε περισσότερες από 1.000 γυναίκες 45-65 ετών και ανακάλυψε ότι το 7% των γυναικών μέσης ηλικίας έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και προσωπικές σχέσεις. Και επειδή αυτό το ποσοστό ίσως να φαίνεται μικρό, η Δρ Hardwick-Smith προτείνει έξι τρόπους αφύπνισης της σεξουαλικότητας της γυναίκας και απόλαυσης του σεξ μετά τα 50.

Αλλάξτε όσα πιστεύατε για το σεξ

Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διείσδυση. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι σημαντικότερο ρόλο -ειδικά από μια ηλικία και μετά- παίζει η κοντινή σωματική επαφή. Η σωματική επαφή είναι το κλειδί για τις υγιείς σχέσεις και η διείσδυση δεν είναι πάντα ένας ευχάριστος τρόπος έκφρασής τους. 

Θέστε σε προτεραιότητα τη σύνδεση

Καθώς μεγαλώνουμε, γίνεται όλο και δυσκολότερο να επιτευχθεί ο οργασμός και όταν αυτό αποτελεί τον τελικό στόχο, μπορεί να προκαλέσει στρες και αποσύνδεση που αποτρέπει τη σωματική οικειότητα. Αντί λοιπόν να έχετε αυτό στο μυαλό σας, επικεντρωθείτε στη σύνδεση με τον σύντροφό σας. 

Αναζητήστε την περιπέτεια

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να πετύχει μια γυναίκα τον οργασμό μετά τα 50 είναι μέσω των ερωτικών βοηθημάτων, άρα μάλλον πρέπει όσες ενδιαφέρονται να το δοκιμάστε ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη ερωτικού συντρόφου. 

Αγαπήστε τον εαυτό σας

Οι αλλαγές στο σώμα και τη σεξουαλική ανατομία είναι αναπόφευκτες καθώς μεγαλώνουμε, ειδικά μετά τη γέννηση των παιδιών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποδεχθούμε αυτές τις αλλαγές και να νιώθουμε ικανοποιημένες και βαθιά συνδεδεμένες με τον εαυτό μας. Διαφορετικά, η σύνδεση με τον σύντροφο που αναφέραμε παραπάνω είναι αδύνατη.

Συντονιστείτε με την πνευματικότητά σας

Η έρευνα της Δρ Hardwick-Smith επιβεβαίωσε την σύνδεση ανάμεσα στην πνευματική κατάσταση και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Η πνευματικότητα είναι διαφορετική στο κάθε άτομο και ποικίλλει ανάμεσα στον Θεό, τη γιόγκα, τον διαλογισμό, τη φύση. Η ουσία όλων όμως είναι η βαθιά κατανόηση της σύνδεσης με κάτι μεγαλύτερο από εμάς.

Επικοινωνήστε. Δημιουργήστε σκόπιμα μικρές, καθημερινές στιγμές με τον σύντροφό σας ώστε να διατηρήσετε ζωντανή τη φλόγα ανάμεσά σας. 

Σχετικά Άρθρα