ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ είναι φυσικός τρόπος διατήρησης της καλής υγείας

11 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Το συχνό σεξ στις μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να κάνει το άτομο να φαίνεται έως και επτά χρόνια νεότερο, υποστηρίζει ο Δρ David Weeks, νευροψυχολόγος από το Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Η ομορφιά είναι βέβαια ένα από τα πολλά θετικά που επιφέρει το τακτικό σεξ καθώς μεγαλώνουμε... 

Το συχνό και ικανοποιητικό σεξ αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard. Μειώνει παράλληλα την πιθανότητα θανάτου μετά από καρδιακή προσβολή κατά τα αποτελέσματα 22χρονης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine. Όπως αποδείχθηκε σε αυτή, το σεξ έστω και μία φορά την εβδομάδα, μείωσε τους θανάτους κατά 12% και λιγότερο συχνά κατά 8%.

Στις γυναίκες η σεξουαλική πράξη ενδυναμώνει το πυελικό έδαφος κρατώντας έτσι μακριά την ακράτεια και στις νεότερες βοηθά τη γονιμότητα συμμετέχοντας στη σωστή ρύθμιση των ορμονών. Ο γυναικείος οργασμός ενισχύει επίσης τις πιθανότητες σύλληψης ενός παιδιού. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν μια γυναίκα βιώνει οργασμό, ένα λεπτό μετά την εκσπερμάτιση του συντρόφου της, είναι πιθανό να διατηρεί περισσότερα σπερματοζωάρια ζωντανά μέσα στο σώμα της.

Σχετικά Άρθρα