ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το ικανοποιητικό σεξ αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού

17 Αυγούστου 2020, 18:00

images

Το σεξ έχει θετική επίδραση στην συνολική υγεία σε πολλά επίπεδα όπως είναι το ενδροκρινολογικό, το ανοσοποιητικό αλλά και το ψυχολογικό. 

Τελευταίες μελέτες έδειξαν μάλιστα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα που προσφέρει οργασμό, μειώνει το χρόνιο πόνο σε άτομα με αρθρίτιδα και άλλες σοβαρές νόσους. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η κολπική διέγερση σχετίζεται με αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας. 

Αλλά το μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η επίδραση του σεξ στο ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που στην εποχή αυτή την πανδημίας παρουσιάζει σοβαρότερη και μεγαλύτερη σημασία.

Η κλασσική σεξουαλική πράξη έχει αποδειχτεί από δεκάδες μελέτες ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα που καλείται αν αντιμετωπίσει ιούς και μικρόβια. Η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει αλλά παράλληλα χαλαρώνει το σώμα ενώ παράλληλα βοηθά στη βελτίωση του ύπνου κάνοντάς τον πιο βαθύ και ξεκούραστο. 

Η επίδραση αυτή ίσως είναι αλληλένδετη και με αυτήν που έχει το σεξ στο ενδοκρινικό σύστημα με την σεξουαλική δραστηριότητα να αυξάνει σε μετρήσιμο επίπεδο τα επίπεδα ορμονών, όπως είναι η τεστοστερόνη, η οξυτοκίνη, η ντομαπίνη και άλλες. Μέσω αυτού του μηχανισμού άλλωστε το ικανοποιητικό σεξ μπορεί να βελτιώσει και την κατάθλιψη ορισμένων ανδρών και γυναικών. 

Σχετικά Άρθρα