ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα τρία «όχι» στο μικρό αγόρι για να λέει «ναι» στο σεξ ως ενήλικας

12 Μαΐου 2023, 18:00

images

Δεν είναι σπάνιο να υπάρχουν άνδρες με σοβαρές σεξουαλικές διαταραχές από τη νεαρή ηλικία ενώ μετά τα 55 έτη περίπου ξεκινούν για αρκετούς και προβλήματα στύσης που σχετίζονται με τη μείωση της τεστοστερόνης και προβλήματα στα αγγεία. Αλλά, πολλές έρευνες παγκοσμίως έχουν εντοπίσει 3 λάθος κινήσεις των γονέων που μπορούν να στερήσουν από το αγόρι μία καλή σεξουαλική ζωή ανεξαρτήτως ασθενειών...

Η πρώτη αιτία σεξουαλικών δυσλειτουργιών, τόσο σε συχνότητα, όσο και σε σοβαρότητα είναι η παιδική παχυσαρκία. Όταν ο έφηβος είναι παχύσαρκος αντιμετωπίζει διπλό πρόβλημα: 

Πρώτον δεν έχει καλή εικόνα σώματος ο ίδιος για τον εαυτό του και δεν αρέσει στα κορίτσια και δεύτερον βάζει τα θεμέλια για προδιαβήτη και γενικά προβλήματα στα αγγεία. Αντιμετωπίζει δηλαδή διττό κίνδυνο. Η λύση που προκρίνουν οι ειδικοί είναι να προτρέπουμε τα μικρά παιδιά που δείχνουν να έχουν τάση για παραπάνω κιλά, να κάνουν αεροβικά αθλήματα από πολύ νωρίς στη ζωή τους. Ο στίβος και η κολύμβηση θεωρούνται τα καταλληλότερα για να αναστρέψουμε την τάση ενός παιδιού να γίνει παχύσαρκος έφηβος και ενήλικας. Η άθληση προσφέρει επίσης στο νέο άνθρωπο αυτοπεποίθηση ώστε να προσεγγίζει ερωτικά δυνητικούς συντρόφους χωρίς ντροπή. Αντίθετα, η πρακτική να αφήνουμε πρώτα την παχυσαρκία να εμφανίζεται και μετά να ζητάμε από τον έφηβο να κάνει δίαιτα, του δημιουργεί παραπάνω προβλήματα.

Η δεύτερη αιτία που ξεκινάει από την παιδική ηλικία και δημιουργεί σεξουαλικά προβλήματα στην ενήλικη είναι ψυχολογικής φύσεως και αφορά τον "ευνουχισμό" του αγοριού από τις γυναίκες της οικογένειας. Συνήθως το ρόλο αυτό παίζει η μητέρα που είναι υπερπροστατευτική με το γιο της και ελέγχει κάθε στιγμή της ημέρας του. Τα παιδιά χρειάζονται την προστασία, την καθοδήγηση και το χάδι μας αλλά όχι να τα "πνίγουμε" με συνεχείς νουθεσίες και διάθεση να μην "ξεκολλήσουν" ποτέ από δίπλα μας... Όποια μητέρα θεωρεί ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό, καλό είναι να ζητήσει τη συμβουλή ψυχολόγου.

Η τρίτη αιτία είναι επίσης ψυχολογική και αφορά την κακή σχέση των γονέων μεταξύ τους. Πολλοί άνδρες που είδαν τη μητέρα τους να πέφτει θύμα βίας από τον πατέρα τους αλλά και το αντίστροφο, αναπτύσσουν προβλήματα πρόωρης εκσπερμάτισης στη νεαρή ηλικία ή και προβλήματα στύσης. Έχουν δε πρόβλημα και σε επίπεδο συσχέτισης, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν να έχουν ένα σύντροφο από τα πρώτα νεανικά τους χρόνια και να βιώνουν απόρριψη.

Οι γονείς που επιθυμούν να φροντίσουν τα παιδιά τους, πρέπει να αποφεύγουν έντονα ξεσπάσματα μπροστά τους κι αν υπάρχει βία λεκτική ή σωματική είναι μακράν προτιμότερο να χωρίζουν όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά...

Σχετικά Άρθρα