ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα δύο πράγματα που δεν κάνουν οι γυναίκες και χάνουν την ευκαιρία για καλό σεξ

07 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Είστε ερωτευμένη, έχετε έναν καλό σύντροφο που σάς φροντίζει αλλά στο σεξ σπανίως νιώθετε ικανοποιημένη. Μήπως φταίει η κακή σας διαχείριση στα θέματα αυτά; 

Όπως αναφέρουν πολλές μελέτες, οι γυναίκες χάνουν στα ...σημεία όταν κάνουν δύο κλασικά λάθη: Δεν ενημερώνουν το σύντροφό τους τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει κατά τη σεξουαλική επαφή. Και δεν παίρνουν πρωτοβουλίες από ντροπή, ενώ θα ήθελαν!

Η απώλεια είναι διττή: Πρώτα από όλα στερούν από τον εαυτό τους καταστάσεις και εμπειρίες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν. Πορεύονται έτσι με ένα διάχυτο αίσθημα ανικανοποίητου που τελικά τις κάνει να μην αγαπούν το σεξ και να το κάνουν τις περισσότερες φορές σαν ..."αγγαρεία". 

Αλλά παράλληλες απώλειες έχει και ο άνδρας τους καθώς δεν βλέπει τη σύντροφο να απολαμβάνει, να ποθεί, να ζητάει, να συμμετέχει ενεργά και τελικά να τον εμπιστεύεται. Κι όταν ο άνδρας αγαπάει τη γυναίκα του και έχει σκοπό το ταίριασμα και την κοινή ικανοποίηση, θλίβεται από τη συστολή και τη σιωπή της. 

Αν μάλιστα το ζευγάρι δεν είναι νεοσύστατο - ώστε να δικαιολογείται μερικώς κάποιο επίπεδο ντροπής και μυστικών- τότε ο άνδρας πληγώνεται πολύ περισσότερο και συχνά αναρωτιέται αν η σύντροφός του περνάει καλά μαζί του στο κρεβάτι ή όχι.


Σχετικά Άρθρα