ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική ανικανότητα σε νέους άνδρες: Που μπορεί να οφείλεται

09 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Στη τρίτη ηλικία είναι φυσιολογικό να βιώνει ο άνδρας κάποια προβλήματα στύσης και γενικά σεξουαλικής λειτουργικότητας. Αλλά όταν αυτά συμβαίνουν σε άνδρες νεότερους των 50 ετών, τότε η ηλικία δεν αποτελεί άλλοθι και πρέπει να αναζητηθεί το πρόβλημα που υποβόσκει σε ουρολογικό ή ψυχολογικό επίπεδο.

Όπως αναφέρουν από το Ινστιτούτο Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται "η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης, για να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Αυτό διαφέρει από τον ορισμό της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, ο οποίος είναι ευρύτερος και περιλαμβάνει διαταραχές της ερωτικής επιθυμίας, της εκσπερμάτισης, του οργασμού και της ικανοποίησης".

Οι ουρολόγοι αναφέρουν ότι ένα παροδικό επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι αναγκαστικά σημαντικό και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αν, όμως, αυτό επαναλαμβάνεται ή είναι μόνιμο, θα πρέπει να ζητηθεί ιατρική βοήθεια.  

Ως προς την αντιμετώπιση, υπάρχουν από επεμβατικές θεραπείες πεϊκών προθέσεων και ενδοπεϊκών ενέσεων ως τα επαναστατικά φάρμακα από του στόματος όπως είναι η ουσία σιλδεναφίλη που κυκλοφορεί από το 1998. Ακολούθησαν η ταδαλαφίλη και η βαρδεναφίλη. Πρόσφατα, κάναμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα με τα κρουστικά κύματα, μία θεραπεία που δεν αντιμετωπίζει μόνο το σύμπτωμα, αλλά στοχεύει στην αιτία του προβλήματος, όταν αυτό είναι αγγειακό. 

Σχετικά Άρθρα