ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ: Τρόποι να έχουμε το μυαλό μας σε αυτό που κάνουμε και όχι στα προβλήματα

03 Φεβρουαρίου 2022, 18:00

images

Η ψυχοθεραπεύτρια Charisse Cooke έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της ψυχικής αποξένωσης και της έλλειψης συγκέντρωσης κατά τη σεξουαλική συνεύρεση ζευγαριών που βρίσκονται σε πολυετή σχέση και συζούν, είτε είναι παντρεμένα, είτε όχι. Όπως σημειώνει, υπάρχουν μέθοδοι να χαλαρώσουμε, να αδειάσουμε το μυαλό μας από τα καθημερινά προβλήματα και να απολαύσουμε ο ένας τον άλλον...

"Οι έντονες σεξουαλικές επαφές δεν συμβαίνουν κάθε μέρα σε ένα ζευγάρι που γνωρίζεται επί χρόνια. Ούτε τίθεται ζήτημα να τις διεκδικούμε και να τις αναπολούμε... Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε στη διάθεσή μας μισή ώρα χωρίς άλλες σκέψεις στο μυαλό μας, παρά μόνο για το σύντροφό και την κοινή σεξουαλική ικανοποίηση", λέει η ειδικός.

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι σε πολλά ζευγάρια που έχει δει στη καριέρα της, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν είναι ουσιαστικά "παρόντες" την ώρα του σεξ... "Σκέφτονται μην τούς ακούσουν τα παιδιά, ποιός να ήταν στο τηλέφωνο που χτύπησε, αν έχουν κλείσει το μάτι της κουζίνας, πόσες δουλειές πρέπει να κάνουν πριν κοιμηθούν και άλλα πολλά, αντί να σκέφτονται το σώμα τους, το σώμα του συντρόφου και την ικανοποίηση που μπορούν να αντλήσουν τα επόμενα λεπτά", εξηγεί.

Και καταλήγει με συμβουλές:

-Φροντίστε να είστε μόνοι στο σπίτι ή να έχουν κοιμηθεί τα παιδιά και να έχετε κλειδώσει την πόρτα.

-Βάλτε στο αθόρυβο όλα τα τηλέφωνα.

- Κάντε μαζί ένα χαλαρωτικό ντουζ.

-Καθώς ξεκινάτε τα προκαταρκτικά χάδια, πάρτε 2-3 διαφραγματικές (βαθιές) αναπνοές και χαλαρώστε από την ένταση της ημέρας.

- Επικεντρώστε τη σκέψη σας σε αυτά που νιώθει το σώμα σας και φαντασιωθείτε ό,τι σεξουαλικό θέλετε και σάς ικανοποιεί. Αλλά η σκέψη σας να είναι μόνο σε αυτό κι όχι σε άσχετα πράγματα.

- Δώστε όλη σας την ενέργεια στην προσπάθεια ικανοποίησης του συντρόφου σας και στο πώς να κάνετε έρωτα μαζί του με έναν τρόπο που να του αφήσει χαμόγελο στα χείλη τις επόμενες ώρες. 


Σχετικά Άρθρα