ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ με έναν άγνωστο: Κάποιοι μπορούν και κάποιοι όχι

25 Αυγούστου 2021, 18:00

images

Το σεξ της μιας νύχτας είναι ταμπού για γυναίκες και άνδρες. Πλην όμως αρκετοί και αρκετές το έχουν κάνει με μεγάλη...επιτυχία και θέλουν να το επαναλάβουν με την πρώτη ευκαιρία. Στον αντίποδα, υπάρχουν εκπρόσωποι και των δύο φύλων που δεν βρίσκουν καμία ικανοποίηση στο σεξ με έναν άγνωστο και δεν θέλουν ούτε να συζητήσουν μια τέτοια επαφή...

Οι σεξολόγοι είναι σαφείς: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί το άτομο αφενός να κάνει ανεπηρέαστο την επιλογή του, αφετέρου να απολαύσει την επαφή. Αν αυτά τα δύο ισχύουν, τότε ούτε αυτός που επιδίδεται στις επαφές της μιας νύχτας έχει πρόβλημα, ούτε αυτός που τις απορρίπτει.

Το βασικό είναι να μπορεί κάποιος να στηρίξει την επιλογή του, να προστατεύσει τον εαυτό του από...κακοτοπιές και να περάσει καλά. Αν όλα αυτά έχουν διασφαλιστεί, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το μόνο που συστήνουν μετ' επιτάσεως οι ειδικοί, είναι οι κατάλληλες προφυλάξεις για να μην υπάρξει μετά κάποιο θέμα υγείας όπως είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Για την αποφυγή αυτού του προβλήματος, η μόνη λύση είναι η χρήση προφυλακτικού από την αρχή της επαφής ως το τέλος της. Το προφυλακτικό μάλιστα συστήνεται για όλους τους τύπους επαφής και για όλες τις σχέσεις που δεν έχουν μια μόνιμη συναισθηματική βάση. Διότι αρκεί μία φορά μόνο για να κολλήσει κάποιος σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή να υπάρξει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Επίσης, ιδιαίτερη σύσταση γίνεται στους ανήλικους και τις ανήλικες που -λόγω απειρίας και ανωριμότητας κατά τεκμήριο- κινδυνεύουν περισσότερο να μην περάσουν καλά και να έχουν και συνέπειες.

Σχετικά Άρθρα