ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και διατροφή: Κακά νέα για τους άνδρες που είναι κυρίως κρεατοφάγοι

21 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Μελέτη που διερεύνησε την σχέση μεταξύ διατροφής και διάρκειας της στύσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας έχουν μικρότερη διάρκεια.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τρεις φοιτητές που αθλούνταν τακτικά να φορέσουν ειδική συσκευή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης για δύο βράδια, προκειμένου να καταγράψουν τις στύσεις τους. Το πρώτο βράδυ, οι συμμετέχοντες έφαγαν ένα μπουρίτο με κρέας, ενώ το δεύτερο έφαγαν ένα παρόμοιο γεύμα αλλά με χορτοφαγικά υλικά. Η ανάλυση των δεδομένων που λήφθηκαν από τις συσκευές αποκάλυψε ότι η στύση των ανδρών διήρκησε περισσότερο το δεύτερο βράδυ, όταν δηλαδή έφαγαν το χορτοφαγικό μπουρίτο.

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν σε αυτή τη μελέτη να εντοπίσουν κάποιο πιθανό λόγο που να εξηγεί την ύπαρξη αυτής της σχέσης, με αποτέλεσμα η έκβαση των πειραμάτων να παραμένει ασαφής. Επιπλέον, το δείγμα των τριών ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη πολύ ήταν μικρό, γι’ αυτό και οι ερευνητές τονίζουν ότι εκτενέστερες μελέτες είναι απαραίτητες για την επαλήθευση αυτών των ευρημάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και περισσότερες έρευνες συσχετίζουν τη διατροφή με την ικανότητα και τη διάρκεια της στύσης.

Σχετικά Άρθρα