ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως παίζεται τελικά το "παιχνίδι" της σεξουαλικής προσέλκυσης;

12 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Οι γυναίκες "παλαιάς κοπής" έλεγαν ότι πρέπει να μην τα δίνει η γυναίκα γρήγορα και ...όλα, να κάνει νάζια, να αφήνει μυστήριο γύρω από τα θέματα που την αφορούν, και να μην είναι ξεκάθαρη στο τι θέλει. Νεώτεροι με μεγάλη εμπειρία στις ερωτικές σχέσεις λένε εν πολλοίς το αντίθετο: Να μην παριστάνουμε τίποτα, να είμαστε ο εαυτός μας και να μην καταστρώνουμε σχέδια για να προσελκύσουμε ερωτικό σύντροφο. Κι αυτό σημαίνει ότι άλλοτε το σεξ μπορεί να γίνει και από το πρώτο ραντεβού αν οι ειδικές συνθήκες το επιτρέψουν, κι άλλοτε μπορεί να περάσει ικανό χρονικό διάστημα πριν πλησιάσει ο ένας τον άλλον.

Δύο ερευνητές μελέτησαν το θέμα με επιστημονικούς όρους και προχώρησαν σε δημοσίευση στο Journal of Social and Personal Relationships. Ο Δρ Harry Reis, καθηγητής Ψυχολογίας και Τεχνών, Επιστημών και Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ και ο Δρ Gurit Birnbaum, κοινωνικός ψυχολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο κέντρο Herzliya με έδρα το Ισραήλ, διαπίστωσαν εκ πρώτης ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφάλεια και προσπαθούν περισσότερο όταν ο υποψήφιος ερωτικός σύντροφος ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον τους. Όταν δείχνει ότι τους θέλει ξεκάθαρα και χωρίς...νάζια.

Ωστόσο, όπως προσθέτουν, "το κυνήγι αυξάνει την επιθυμία και οι πολύ "εύκολοι" σύντροφοι τους δίνουν την αίσθηση απόγνωσης. Τελικά, μετά από τρεις μελέτες για το θέμα, φαίνεται ότι οι περισσότεροι αξιολογούν θετικότερα τους πιο επιλεκτικούς προς γνωριμία υποψηφίους, τους οποίους βρήκαν πιο ποθητούς, αυτούς που ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να τους κατακτήσουν αλλά και τους πιο γοητευτικούς και δεκτικούς στο φτερτ.

Ο Δρ Birnbaum, δηλώνει ότι πρέπει να είμαστε ευπροσήγοροι και ανοιχτοί σε μια γνωριμία δείχνοντάς το και δημιουργώντας μια αίσθηση προσδοκίας και επιθυμίας αλλά χωρίς να φαινόμαστε βιαστικοί.

Σχετικά Άρθρα