ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως να νιώσουμε "σέξι" όταν έχουμε κακή διάθεση

10 Φεβρουαρίου 2020, 18:10

images

Υπάρχουν κάποιες μέρες "στραβές" από το πρωί, που νιώθουμε άσχημα με όλα και όλους. Και ειδικά στις γυναίκες, υπάρχουν κάποιες μέρες που νιώθουν άσχημες, χοντρές και γηρασμένες. Το αντίστροφο δηλαδή του "σέξι"! Πως μπορεί να αλλάξει αυτή η διάθεση; 

Οι ειδικοί έχουν ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα και προτείνουν  απλές σκέψεις και κινήσεις διαχείρισης:

-Καταρχάς, όπως μας λένε, κρίση είναι και θα περάσει! Ας μην σκεφτόμαστε συνεχώς ότι δεν μας αρέσει ο εαυτό μας ή ότι θα θέλαμε η μέρα μας να κυλάει διαφορετικά. Όσο άσχημο και να βλέπουμε τον εαυτό μας σήμερα, ας μην κοιτάξουμε ξανά τον καθρέπτη. 

-Κατά δεύτερον, ας εστιάσουμε ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες σε αυτά που μας κάνουν χαρούμενους/ες. Αν η χαρά έρχεται από ένα χόμπι, ας το εξασκήσουμε. Αν μας βοηθάει ο καφές με ένα φίλο, ας το οργανώσουμε. Αν η ηρεμία και η ευχαρίστηση έρχεται από την περιποίηση στο κομμωτήριο, ας το επισκεφτούμε.

-Σημαντικό είναι επίσης να πούμε στο σύντροφό μας ότι δεν νιώθουμε σέξι σήμερα και να του ζητήσουμε -αν θέλει- να μας κάνει να νιώσουμε διαφορετικά... Ίσως και να θέλει!

-Πολλοί νιώθουν καλύτερα αν επιστρέψουν στο σπίτι μόνοι, βγάλουν τα ρούχα, κάνουν ένα ωραίο μπάνιο και χαλαρώσουν μόνοι στο κρεβάτι. Άλλοι πάλι, νιώθουν καλύτερα αν κάνουν γυμναστική και γενικά αν βρίσκονται σε κίνηση. Βρείτε τι σας ταιριάζει!

-Επίσης, ας αλλάξουμε αυτή την ημέρα τη ρουτίνα μας. Αν συνηθίζουμε να επιστρέφουμε στο σπίτι και να τρώμε μία συγκεκριμένη ώρα στο οικογενειακό τραπέζι, ας κάνουμε την ανατροπή. Ας καλέσουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο να φάμε μαζί έξω. Έστω κάπου πρόχειρα κοντά στο γραφείο. Η αλλαγή θα μας ανανεώσει.

-Τέλος, τα ψώνια είναι για γυναίκες και άνδρες μία καλή "ψυχοθεραπεία", Δεν είναι ανάγκη να φτάσουμε την πιστωτική κάρτα στα όριά της. Αρκεί να αγοράσουμε κάτι μικρό που μας αρέσει πολύ και μας κολακεύει και να το φορέσουμε άμεσα.

ΠΗΓΗ

Jess O’Reilly, Ph.D. (SEX WITH DR JESS)

Σχετικά Άρθρα