ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρακτικές συμβουλές σε ζευγάρια που έχασαν το ενδιαφέρον για το σεξ

05 Ιανουαρίου 2022, 18:00

images

Πανδημία, καραντίνες, ανεργία, προβλήματα με τα παιδιά, αβεβαιότητα για το μέλλον δημιουργούν για την πλειοψηφία των ζευγαριών ένα ασφυκτικό, αντιερωτικό περιβάλλον από το οποίο δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν... Ειδικοί ωστόσο δημιούργησαν μια λίστα από έξυπνα ...tips που αξίζει να δοκιμάσει όποιος το επιθυμεί.

Όπως εξηγεί η ειδικός σχέσεων Δρ Jessica O’Reilly, δεν υπάρχει κανόνας που να ορίζει τι αποτελεί πρόβλημα και τι "φυσιολογικό" στην προσωπική ζωή κάθε ζευγαριού καθώς οι ισορροπίες είναι διαφορετικές και εξατομικευμένες. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές "πρόβλημα θεωρούμε το γεγονός ότι ένα ζευγάρι δεν έχει κάνει σεξ τους τελευταίους 6 μήνες", σημειώνει.

Η ίδια βέβαια προσθέτει ότι ακόμα και ένας μήνας χωρίς καθόλου σεξ είναι δείκτης κακής σεξουαλικής ζωής αλλά δεδομένων των προβλημάτων της πανδημίας, πρέπει να έχουμε "ανοιχτό" μυαλό σε ό,τι αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις γενικά. Τονίζει δε, ότι ακόμα και όταν το σεξ είναι τακτικό και με περιοδικότητα, αυτό δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε και ευτυχία ή ικανοποίηση στο ζευγάρι καθώς κάποιοι το κάνουν σαν υποχρέωση ή συνήθεια και όχι ως διασκέδαση και εκδήλωση έρωτα προς το ταίρι τους.

Όταν λοιπόν τα πράγματα δεν είναι καλά σε οποιοδήποτε επίπεδο, η ειδικός συστήνει:

- Να δημιουργούν ερωτικές συνθήκες με κάθε ευκαιρία. Να βλέπουν -για παράδειγμα- μαζί μια αισθηματική ταινία ή να πηγαίνουν να δουν την πανσέληνο να ανατέλλει έχοντας μαζί ένα μπουκάλι κρασί.

- Να μιλούν για το σεξ. Αυτό που έκαναν οι ίδιοι ή που κάνουν άλλοι ή για θεωρίες γύρω από το σεξ. Να μην το βγάζουν από το λεξιλόγιο και τη σκέψη τους.

- Να βρουν ένα κοινό ενδιαφέρον. Κάποιο άθλημα, την παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού προγράμματος, κάποιου είδους κατασκευή, το διάβασμα συγκεκριμένου τύπου βιβλίων, μαγειρική ή ζαχαροπλαστική...

- Να πηγαίνουν μαζί για ύπνο τη νύχτα. Και πριν πέσουν στο κρεβάτι να φροντίσουν να είναι καθαροί και να "μοσχομυρίζουν".

- Να συζητούν για το πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν καταλήξουν μετά να κάνουν σεξ, είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ένας για τον άλλον ότι θεωρεί την όλη κατάσταση προβληματική και θα ήθελε μελλοντικά να την αλλάξει.


Σχετικά Άρθρα