ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποιοι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ χωρίς έρωτα

10 Νοεμβρίου 2022, 18:00

images

Το σεξ προκαλεί σε όλους κάποια συναισθήματα και σπανίως γίνεται απλά για να ...γίνει. Η περίπλοκη αυτή, ανθρώπινη λειτουργία εξηγείται δύσκολα και δεν είναι ακριβώς ίδια για όλους...

Πρώτα από όλα, οι νεότεροι μπερδεύουν τη σεξουαλική έλξη με τον έρωτα. Δηλαδή είναι έτοιμοι να δηλώσουν "ερωτευμένοι" και "ερωτευμένες" επειδή το άλλο πρόσωπο έχει ωραία μάτια, γυμνασμένο σώμα και φιλάει ωραία. Η ανώριμη αυτή αντίληψη του έρωτα ξεπερνιέται γύρω στα 30 χρόνια με τους περισσότερους να μπορούν να ξεχωρίσουν  πότε κάποιος-α τούς αρέσει πολύ και πότε νιώθουν στ' αλήθεια ερωτευμένοι! Για την αγάπη ας μην ασχοληθούμε καθόλου καθώς είναι ένα βαθύ συναίσθημα που απαιτεί να γνωρίζουμε καλά τι αγαπάμε πάνω στον άλλον, και να είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε ακόμα και τα χαρακτηριστικά που δεν μάς αρέσουν.

Ποιοι όμως απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ χωρίς ερωτικό συναίσθημα; 

Οι ειδικοί δίνουν δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων: Οι πολύ νέοι άνδρες γύρω στα 20, ειδικά όσοι είναι ανώριμοι ακόμα και για την ηλικία τους. Επίσης είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν βρεθεί μόνοι και πληγωμένοι από τα προσωπικά τους μετά τα 45 έτη... Κάποιοι εξ αυτών λόγω του τραύματος που έχουν υποστεί, ξεκινούν να κάνουν σχέσεις μόνο για να καλύψουν πρακτικές ανάγκες και καταβάλλοντας προσπάθεια να μην νιώθουν τίποτα για το άλλο πρόσωπο.

Όπως και να έχει, για να απολαύσει κάποιος το σεξ χωρίς έρωτα είτε πρέπει να "φαντασιώνεται" ότι ζει έναν έρωτα, είτε να καθοδηγείται αποκλειστικά από τις ορμόνες του, είτε να είναι πληγωμένος από αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος.


Σχετικά Άρθρα