ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περισσότερο σεξ οι αδέσμευτοι, καλύτερο οι συναισθηματικά δεσμευμένοι

16 Δεκεμβρίου 2022, 18:00

images

Οι έρευνες γύρω από το θέμα είναι αντικρουόμενες αλλά και συμπληρωματικές η μία της άλλης... Ναι μεν όσοι είναι σε εφήμερες σχέσεις με έντονα ερωτικά στοιχεία και χωρίς δέσμευση θέλουν και κάνουν περισσότερο σεξ, αλλά όσοι είναι σε σχέσεις που εμπεριέχουν το στοιχείο της μονιμότητας και της αγάπης, κάνουν καλύτερο!

Φαίνεται ότι η συχνότητα δεν είναι το παν στο σεξ. Καλό είναι βέβαια ένα ζευγάρι να ποθεί ο ένας τον άλλον και να συνευρίσκονται συχνά, αλλά αν δεν υπάρχει τρυφερότητα, φροντίδα του ενός προς τον άλλον ώστε να ικανοποιείται, και ωραίες στιγμές πριν και μετά την πράξη, οι περισσότεροι δηλώνουν πολύ σύντομα ανικανοποίητοι.

Οι έρευνες με ερωτηματολόγια σε νεαρά ζευγάρια μέχρι 35 ετών, δείχνουν ότι οι περισσότεροι βιώνουν ως κάτι εντελώς διαφορετικό την πρώτη φάση μίας σχέσης όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τη σεξουαλική πράξη και την πιο ώριμη φάση όπου η σεξουαλική ανάγκη καταλαγιάζει και αφήνει το χώρο να αναπτυχθούν ...ή όχι, συναισθήματα τρυφερότητας, αποδοχής, θαυμασμού, αγάπης.

Κι ενώ στην αρχή όλοι σχεδόν δηλώνουν ότι προτιμούν μία σχέση με έντονο το σεξουαλικό στοιχείο, από τα επί μέρους ερωτήματα και τις απαντήσεις σε αυτά, προκύπτει ότι αργά ή γρήγορα όλοι αναζητούν την ποιότητα με μία καλή συχνότητα χωρίς υπερβολές.

Σχετικά Άρθρα