ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περισσότερη κίνηση και άσκηση, καλύτερο και συχνότερο σεξ

06 Αυγούστου 2021, 18:00

images

H συνεχής κίνηση του σώματος και η άσκηση μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σας και να δώσουν ώθηση στη σεξουαλικότητα. Αυτό αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που εξέτασαν λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.

Καθώς τα κύτταρα δε σταματούν ποτέ τις διεργασίες τους, μέσω της άσκησης παράγονται πιο πολλά μιτοχόνδρια μέσα στα κύτταρα των μυών. Παράγουν γλυκόζη από την τροφή που τρώμε και οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέουμε. Όταν λοιπόν εμείς τους παρέχουμε περισσότερες πρώτες ύλες, όπως το οξυγόνο, αυτά παράγουν περισσότερη ενέργεια.

Έτσι, μέσω της άσκησης, ενισχύεται η κυκλοφορία του οξυγόνου μέσα στο σώμα σας και σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση των ορμονών της ευχαρίστησης που οδηγεί μεταξύ άλλων και σε καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη ενέργεια.

Έτσι, όσο περισσότερο κινούμαστε και ασκούμαστε, τόσο καλύτερα κοιμόμαστε, τόσο ενισχύουμε την οξυγόνωση του οργανισμού και την καλή αιμάτωση των ιστών, τόσο πιο ενεργητικοί και ευτυχισμένοι νιώθουμε. Το σεξ δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα όσοι έχουν γενικά πολλές δραστηριότητες, να έχουν και περισσότερη επιθυμία αλλά και δυνατότητα για τη σεξουαλική πράξη.

Σχετικά Άρθρα