ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε λόγοι υγείας για να κάνουμε περισσότερο σεξ

08 Ιανουαρίου 2020, 17:05

images

Το σεξ μας κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο ωραίους και πιο υγιείς. Οι μελέτες που αποδεικνύουν τα παραπάνω συνεχώς αυξάνονται μην αφήνοντας πια καμία δικαιολογία σε αυτούς που βαριούνται να ...χαρούν!

Το ικανοποιητικό σεξ  τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα πρώτα από όλα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας. Ο οργασμός απελευθερώνει ορμόνες, οι ποίες έχουν παρόμοια δράση με την μορφίνη και μας κάνουν να κοιμόμαστε βαθιά ξεκουράζοντας τον οργανισμό μας. 

Εξάλλου, οι σεξουαλικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν καλύτερη σωματική αντίδραση στο στρες από αυτούς που κάνουν σπάνια ή καθόλου σεξ. Αυτό αναφέρεται στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychology. Το σεξ ενεργοποιεί το πνευμονογαστρικό νεύρο, δημιουργώντας την αίσθηση ηρεμίας. 

Και όχι μόνον αυτό. Το σεξ είναι μία από τις δραστηριότητες που βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η μνήμη. Το σεξ, συνιστά ως εκ τούτου μια δραστηριότητα ωφέλιμη για τον εγκέφαλο και τα αγγεία.

«Με τον οργασμό η αντοχή σου στον πόνο αυξάνεται πάνω από 100%, ανακουφίζοντας από την έντασή του στους μυς και στις αρθρώσεις» εξηγεί η Μπέβερλι Γουίπλ, Ph.D., μία από τους συγγραφείς του The G Spot.

Και βέβαια το σεξ ειδικά για τις γυναίκες βοηθά καθώς περνούν τα χρόνια στην υγεία της ουροδόχου κύστης και στη δυνατότητά της να συγκρατεί τα ούρα. Η σύσφιγξη των μυών της λεκάνης στη διάρκεια του σεξ μιμείται μάλιστα τις ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές ως ασκήσεις Κέγκελ, συντελώντας στο να κρατήσουμε την ακράτεια μακριά από εμάς αλλά και στη δυνατότητα να έχουμε μέχρι προχωρημένες ηλικίες πιο έντονους οργασμούς.

Σχετικά Άρθρα