ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι άνδρες εμφανίζουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία

16 Μαρτίου 2023, 18:00

images

Ένας στους πέντε άντρες αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χαμηλής λίμπιντο για διάφορους λόγους όπως, το άγχος ή οι ορμονικές ανισορροπίες που τον κάνουν να θέλει να αποφύγει κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα. Ωστόσο, μερικές φορές η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας είναι σύμπτωμα ενός βαθύτερου ζητήματος. Η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας των ανδρών μπορεί συχνά να αποδοθεί στην κατάθλιψη, το στρες, τη μέθη, τη χρήση παράνομων ναρκωτικών ή την κούραση.

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους οι άνδρες μπορεί να έχουν χαμηλή σεξουαλική ορμή:

1. Άγχος:

Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και να μειώσουν την σεξουαλική ορμή. Εάν η προσοχή ενός ατόμου αποσπάται από μια συγκεκριμένη κατάσταση ή το ίδιο δέχεται μία έντονη ψυχική πίεση, τότε η σεξουαλική του ορμή μειώνεται.

2. Ορμονικές ανισορροπίες:

Ο ουρολόγος Δρ. Caranj SV, ιατρικός εμπειρογνώμονας στο Kindly Health δήλωσε ότι ζητήματα όπως τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη σεξουαλική ορμή. Οι άνδρες που έχουν υπογοναδισμό είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης που υπολογίζονται κάτω από 300 ng/dl. Οι άνδρες αυτοί αντιμετωπίζουν την έλλειψη επιθυμίας για οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

3. Φάρμακα:

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να έχουν παρενέργειες που μειώνουν τη σεξουαλική ορμή, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση. Οι άνδρες που εκτίθενται σε ακτινοβολίες ή κάνουν χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου υποφέρουν από μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μαζί με εκείνους που λαμβάνουν αναβολικά στεροειδή, όπως οι αθλητές.

4. Κακές συνήθειες τρόπου ζωής:

Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ναρκωτικών, μπορούν να συμβάλλουν στη χαμηλή σεξουαλική ορμή. Επίσης, εάν δεν λαμβάνεται ο σωστός ύπνος και η ξεκούραση, τότε αυτό δημιουργεί προβλήματα και προκαλεί χαμηλή σεξουαλική ορμή.

5. Θέματα σχέσεων:

Τέλος, προβλήματα με το/τη σύντροφό σας, όπως ζητήματα επικοινωνίας ή ανεπίλυτες συγκρούσεις, μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία.


Σχετικά Άρθρα