ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παράγοντας ισορροπίας και μακροζωίας το καλό σεξ

12 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

images

Οι έρευνες αποκαλύπτουν πολλαπλά οφέλη του σεξ στην υγεία με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται όλο και συχνότερα σε παράγοντα ευζωίας αλλά και μακροζωίας.

Οι ειδικοί συγκεκριμένα θεωρούν ότι βελτιώνει τον ύπνο καθώς ο οργασμός πριν από τον ύπνο μπορεί να συμβάλει στη χαλάρωση και την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της χαράς». Βοηθά, επίσης, στον συνεχόμενο και ήρεμο ύπνο, με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ottawa να υποστηρίζουν ότι το σεξ θα μπορούσε να αποτελεί μια εναλλακτική ή πρόσθετη θεραπεία για την αϋπνία.

Επίσης, αυξάνει την αυτοεκτίμηση καθώς οι συχνές ερωτικές επαφές μπορούν ανυψώσουν το ηθικό του ατόμου και να αυξήσουν την αξία που νιώθει για τον εαυτό του και την ικανοποίηση από τη ζωή του.

Κι όχι μόνον αυτό αλλά ανακουφίζει και από το στρες καθώς όταν οι γυναίκες συνευρίσκονταν με τους συντρόφους τους, ανέφεραν ότι είναι πιο ευτυχισμένες και λιγότερο στρεσαρισμένες την επόμενη ημέρα στη μελέτη του Πανεπιστημίου της Arizona. Μια άλλη εργασία βρήκε ότι όταν τα ποντίκια έκαναν σεξ κάθε μέρα για δύο εβδομάδες, ο ιππόκαμπός τους, δηλαδή το σημείο του εγκεφάλου που θέτει υπό έλεγχο το στρες, αναπτύσσεται.

Αλλά το συχνό σεξ βοηθά και στην απώλεια βάρους. Μια γυναίκα σε 25 λεπτά σεξ καίει 69 θερμίδες, ενώ ένας άνδρας 100. Επομένως, κάνοντας σεξ δύο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα μπορείτε να κάψετε 700 θερμίδες.

Και ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη με πολλές μελέτες να έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνότερα σεξ παρουσίαζαν μεγαλύτερη αντίσταση στον διαβήτη τύπου 2, και προλαμβάνει τις λοιμώξεις. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο γυναικείος αυνανισμός μπορεί να προστατέψει από λοιμώξεις του τραχήλου της μήτρας, καθώς ο οργασμός κάμπτει τον τράχηλο και απομακρύνει τα επιβλαβή βακτήρια.

Τέλος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα, φοιτητές του Πανεπιστημίου της Pennsylavania που έκαναν σεξ μία με δύο φορές την εβδομάδα στο πλαίσιο μιας μελέτης είχαν περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν μακριά κρυολόγημα και γρίπη. Όπως αποδείχθηκε, οι συμμετέχοντες είχαν στο σώμα τους υψηλότερα επίπεδα μιας ουσίας σημαντικής για την καταπολέμηση των ασθενειών, σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν σεξ.



Σχετικά Άρθρα