ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι τρεις λόγοι που δείχνουν ότι είναι καλύτερο να μην κάνετε σχέση το καλοκαίρι

15 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Την περίοδο των διακοπών, όπως επίσης λίγο πριν και λίγο μετά από αυτές, όλα είναι πιο χαλαρά και ανέμελα. Η κρίση μας δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες και η ανάγκη για διασκέδαση χτυπάει "κόκκινο". Είναι αυτή λοιπόν η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για έρωτες;

Η πρώτη απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για έρωτα! Με μια δεύτερη ανάγνωση όμως, βλέπουμε ότι το καλοκαίρι τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Πρώτα από όλα, είμαστε κουρασμένοι από τον χειμώνα -ειδικά φέτος που βγαίνουμε από άλλη μία πανδημική σεζόν- και ως εκ τούτου έχουμε ανάγκη από χαλαρότητα και διασκέδαση. Τι τύπος ανθρώπου λοιπόν είναι πιθανό να τραβήξει την προσοχή μας; Ο τύπος του ανέμελου, χαρούμενου, "γλετζέ" που θέλει να φλερτάρει και να περάσει καλά το καλοκαίρι του/της. Αν αυτός είναι και ο δικός μας σκοπός, τότε δεν τίθεται ζήτημα. Αλλά αν ο δικός μας σκοπός είναι ένας αληθινός έρωτας χωρίς ημερομηνία λήξης στα τέλη Αυγούστου, μάλλον πρέπει να προσέξουμε!

Δεύτερον, το καλοκαίρι υπάρχουν ένα σωρό άνδρες και γυναίκες που αρνούνται πεισματικά να πάνε διακοπές χωρίς ερωτική συντροφιά. Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν άρον άρον ταίρι το διάστημα αυτό με σκοπό να πάνε απλά κάπου και να παριστάνουν τους δεσμευμένους. Χωρίς να είναι καν ανοιχτοί ψυχολογικά για το ενδεχόμενο αυτή η νέα γνωριμία να σημάνει κάτι παραπάνω το φθινόπωρο.

Και τρίτον, μία γνωριμία της τελευταίας στιγμής, λίγο πριν από τις διακοπές, θα μάς ανατρέψει όλα τα σχέδια που κάναμε με τους φίλους μας. Το αποτέλεσμα θα είναι είτε να πάμε με τους φίλους μας αλλά το μυαλό μας να μείνει πίσω στη νέα γνωριμία, ή να χαλάσουν οι διακοπές μας και να μην πάμε πουθενά.

Αν λοιπόν έχουμε κάποιον στη ζωή μας ήδη αρκετό καιρό πριν από τις διακοπές, όλα είναι καλά. Το ίδιο αν γνωρίσουμε κάποιο πρόσωπο όσο θα είμαστε στις διακοπές μας και νιώσουμε χτυπημένοι από τα βέλη του έρωτα. Αλλά αν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, ας το αποφύγουμε. Οι διακοπές είναι ιερό πράγμα διότι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ολιγοήμερες και τις περιμένουμε με λαχτάρα όλο τον χειμώνα. Ας μην τις χαλάσουμε δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καταθλιπτικό φθινόπωρο. 

Σχετικά Άρθρα