ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ρομπότ του σεξ

25 Φεβρουαρίου 2020, 18:05

images

Έφτασε αυτή η εποχή που φάνταζε τόσο μακριά, να μας συστήνουν οι ψυχολόγοι να κρατήσουμε τους νέους μακριά από τα ρομπότ του σεξ, επειδή με την χρήση τους κινδυνεύουν, να αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα!

Η Δρ Christine Hendren από το Duke University τόνισε μιλώντας στο BBC News ότι "κάποια ρομπότ είναι προγραμματισμένα να θυμούνται τις προτιμήσεις του αγοραστή τους, κάποια να φωνάζουν σαν να τα βιάζουν, κάποια να συμπεριφέρονται και να μοιάζουν σαν παιδιά. Κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει "εθισμούς, ψυχικές διαταραχές και παρανοήσεις για το τι επιτρέπεται στο σεξ και τι όχι", σημειώνει η ψυχολόγος.

Η Δρ Hendren έκανε μία σχετική ομιλία στο ετήσιο συνέδριο του American Association for the Advancement of Science και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τεχνική νοημοσύνη που χρησιμοποιούν στα ρομπότ αυτά και η οποία τους προσδίδει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά... "Επειδή είναι μηχανήματα και όχι άνθρωποι, δεν σημαίνει ότι η συμπεριφορά αυτού που τα αγοράζει και τα χρησιμοποιεί είναι χωρίς συνέπειες", εξηγεί και ζητεί να κρατιούνται οι νέοι μακριά από τις τεχνολογίες αυτές.

Όπως έγινε επίσης γνωστό στο ίδιο συνέδριο, έχει κατασκευαστεί και πωλείται ήδη στις ΗΠΑ ένα ρομπότ με χαρακτηριστικά γυναίκας που ονομάζεται Harmony, στοιχίζει 8.000 με 10.000 δολάρια και κουνάει το λαιμό, ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα, κουνάει τα χείλη και μιλάει... 

Στο ρομπότ αυτό μπορεί να παραγγείλει ο αγοραστής "συμπεριφορές", "λεκτικές εκδηλώσεις" και εξωτερικά χαρακτηριστικά της αρεσκείας του. Και συνήθως αυτά που προτιμούν όσοι τα αγοράζουν δεν είναι συνηθισμένα και γενικώς αποδεκτά, γεγονός που προβληματίζει ψυχολόγους και σεξολόγους για το νέο τρόπο έκφρασης κάποιων ανθρώπων που θα έπρεπε να βλέπουν ειδικό.

Σχετικά Άρθρα