ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι νέοι στη Κίνα προτιμούν τα κατοικίδια και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια από το σεξ

21 September 2022, 18:00

images

"Όχι" στις ερωτικές σχέσεις και το σεξ φαίνεται ότι λέει η νέα γενιά στην Κίνα καθώς όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, οι περισσότεροι 20άρηδες προτιμούν να περνούν την ώρα τους με το κατοικίδιο ζωάκι τους ή να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, παρά να φλερτάρουν και να κάνουν σεξ...

Αργή συναισθηματική ωρίμανση; Εθισμός στο διαδίκτυο; Κοινωνική απομόνωση; Ό,τι από όλα κι αν συμβαίνει, γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο να μην ενδιαφέρονται οι νέοι για αυτό που οι προηγούμενες γενεές θεωρούσαν το ζητούμενο για τις νεαρές ηλικίες: Τον έρωτα και το σεξ! Μάλιστα, όσο πιο τεχνολογικά προηγμένη είναι μία κοινωνία, τόσο πιο έντονο είναι αυτό το πρόβλημα με τους νέους και τις νέες να νοιάζονται περισσότερο για τη διαδικτυακή τους ...ζωή, παρά για την πραγματική, και μόνο χαρακτηριστικό "ζεστής καρδιάς" να αποτελεί η ενασχόλησή τους με τα σκυλάκια και τα γατάκια τους.

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια των κινεζικών πόλεων Πεκίνο και Φουντάν, πραγματοποίησαν μελέτη τριετούς διάρκειας μεταξύ 6.800 ανθρώπων για να συγκρίνουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το σεξ οι σημερινοί νέοι σε σύγκριση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν απογοητευτικό: Οι νεαροί Κινέζοι μεταξύ 20-25 ετών δεν δείχνουν ούτε το μισό ενδιαφέρον για τις ερωτικές σχέσεις σε σχέση με τα άτομα που σήμερα είναι 35-40 ετών τα οποία ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο. Αντιθέτως, οι νέοι δηλώνουν ότι περιμένουν με αγωνία όλη μέρα να έρθει η ώρα που θα επιστρέψουν στο σπίτι να ασχοληθούν με το κατοικίδιο ζωάκι τους και να παίξουν διαδικτυακό παιχνίδι με virtual φίλους, αντί να βγουν για ποτό, να κάνουν αληθινές γνωριμίες και να συνάψουν σεξουαλικές σχέσεις.

Αντίστοιχες έρευνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν δώσει παρόμοια αποτελέσματα αν και όχι τόσο απογοητευτικά όσο αυτά τις κινεζικής μελέτης.

Σχετικά Άρθρα