ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι γυναίκες στη μέση ηλικία πρέπει να κάνουν συχνά σεξ για έναν ακόμα λόγο...

25 Αυγούστου 2020, 18:00

images

Ερευνητές του τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), έκαναν δημοσίευση στο Royal Society Open Science της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, αφού πρώτα ανέλυσαν στοιχεία για 3.000 γυναίκες με μέση ηλικία 45 ετών, οι οποίες παρακολουθήθηκαν επί μία δεκαετία. 

Αυτές που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ήταν 28% λιγότερο πιθανό να έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση, σε σχέση με όσες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα σπανιότερα από μια φορά το μήνα...

"Αν μια γυναίκα δεν κάνει σεξ και δεν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης, τότε το σώμα "επιλέγει" να μην επενδύσει στην ωορρηξία, καθώς δεν θα είχε νόημα", εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Μέγκαν Άρνοτ.

Όπως φάνηκε από την έρευνα στις 3000 εθελόντριες, η μέση συχνότητα σεξουαλικής επαφής στο 64% όσων απάντησαν ήταν μια φορά την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος της δεκαετούς έρευνας, το 45% των γυναικών είχαν εμμηνόπαυση σε μέση ηλικία 52 ετών.

Και παρότι οι επιστήμονες δηλώνουν ότι δεν εντόπισαν πέραν πάσης αμφιβολίας τον ακριβή ορμονικό ή βιοχημικό μηχανισμό μέσω του οποίου το σεξ επηρεάζει τον χρόνο έλευσης της εμμηνόπαυσης, θεωρούν βέβαιο ότι μία τέτοια σχέση υπάρχει και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από κάθε γυναίκα μετά τα 35-40 έτη.

Σχετικά Άρθρα