ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι γυναίκες απολαμβάνουν πιο πολύ το σεξ με μόνιμους συντρόφους

06 Νοεμβρίου 2019, 11:00

images

Η ικανοποίηση στο σεξ είναι τελικά για την γυναίκα πιο εύκολη να επιτευχθεί όταν ο άνδρας είναι επί πολύ καιρό σύντροφός της, παρά αν τον γνωρίζει μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό φάνηκε σε έρευνα που έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ μελετώντας τα ανώνυμα ερωτηματολόγια εκατοντάδων γυναικών όλων των ηλικιών.

Οι παντρεμένες, οι δεσμευμένες σε μακροχρόνια σχέση, ακόμα και αυτές που απλά είχαν έναν εραστή επί μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσαν ότι φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό, και πιο συχνά, σε σχέση με αυτές που έκαναν σεξ με περιστασιακούς συντρόφους.

Το συναίσθημα εδώ δεν φάνηκε να παίζει κάποιο ρόλο καθώς στις μακροχρόνιες σχέσεις υπάρχει μεν η αγάπη αλλά συνήθως δεν υπάρχει πια το είδος αυτού του έρωτα που μας αναστατώνει και λειτουργεί διεγερτικά ειδικά στη γυναίκα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο είναι η οικειότητα.

Καθώς η γυναίκα πρέπει να χαλαρώσει για να μπορέσει να απολαύσει την σεξουαλική επαφή, φτάνει πιο εύκολα σε οργασμό με έναν σύντροφο που γνωρίζει καλά και μπορεί να του ζητήσει ό,τι θέλει, να κάνει ό,τι θέλει, να πει ό,τι θέλει χωρίς να ντρέπεται ή να νιώθει άβολα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότερες από 1000 γυναίκες ηλικίας από 18 ως 71 ετών οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την σεξουαλική τους ζωή μέσα στο προηγούμενο έτος.

Οι επιστήμονες από το Florida University μελετώντας τις απαντήσεις τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες ζούσαν μέσα σε σχέσεις πολύχρονες, είχαν 15% μεγαλύτερη ευκολία στο να έχουν οργασμό σε κάθε τους επαφή σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Στο σχόλιό της στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sex Research, η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Val Wongsomboon σημείωσε: «Στη μέση γυναίκα, υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση στην μόνιμη σχέση παρά στην περιστασιακή».

Ενώ ο ψυχοθεραπευτής Δρ. Phillip Hodson, που επίσης συμμετείχε στη μελέτη, συμπλήρωσε: «Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο εκλεκτικές και δύσκολες στο να φτάσουν σε οργασμό και το γεγονός ότι οι νεότερες έχουν περισσότερα να χάσουν με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, τις εμποδίζει να απολαύσουν».

ΠΗΓΗ: Journal of Sex Research

Σχετικά Άρθρα